I Nord-Troms regionråds møte 29. mars har man blant annet et punkt på møteagendaen - "Årets nordtromsing". Rådsleder Øyvind Evanger, til daglig ordfører i Nordreisa, bekrefter at rådet skal diskutere det i marsmøtet.

- Det er egentlig en orienteringssak som startet med et forslag fra Lyngen som gikk på en språkpris. Meningen var å belønne den som brukte dialekten aktivt for å promotere Nord-Troms, sier Øyvind Evanger.

Spennende

Man fant imidlertid ut at det ikke var hensiktsmessig med en slik kåring ettersom man har så mange forskjellige dialekter i Nord-Troms.

- Nå skal vi se hvordan vi skal jobbe videre. Det er vanskelig å si hva som kommer ut av saken, men vi ønsker i alle fall å ha ungdommen og Nord-Troms ungdomsråd med oss. Det blir spennende å se hva som kommer ut av det og hva slags retningslinjer som skal gjelde, sier Evanger.

Gode kandidater

Skulle kåringen bli en realitet, så tror ikke Evanger at det skal mangle på gode kandidater.

- Det vil være snakk om folk som har bemerket seg på mange forskjellige måter innen idrett, frivillighet og mye annet. Det bør jo være kandidater nok i regionen, sier Evanger.

Møtet i regionrådet skal denne gangen gå av stabelen i Olderdalen.