Har du betalt årsavgifta?

Betalingsfristen for årsavgifta er før påske.
nyheter

Dersom du betaler årsavgifta for sent på bil eller motorsykkel, så får du 250 kroner i gebyr. 3 700 000 kjøretøyeiere har fått faktura i posten eller varsel i nettbanken om krav på årsavgift fra Skatteetaten, opplyser Skatteetaten i en pressemelding.

– Forfallsdatoen mandag 21. mars er kanskje den første dagen med påskeferie for mange i Norge. Om du ikke har betalt den enda, så husk å legge årsavgifta til betaling i nettbanken før du tar ferie. Da unngår du tilleggsavgift, seier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten, Mariken Holter.

Manglende betaling

Ubetalte krav blir overført til Statens innkrevingssentral. Det vil si at eieren kan få trekk av beløpet i lønn eller i trygd. Statens innkrevingssentral kan også ta pant i eiendeler. Dersom ikke alle avgifter er betalt innen fristen på purringa, vil du få vedtak om avskilting av kjøretøyet i juni. Kjøretøyet blir da avskiltet ved kontroll.