Skrenset mot politibil – nå er han siktet for uaktsom kjøring

En mann i slutten av tenårene er siktet for uaktsom kjøring.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

nyheter

Like etter midnatt en søndag i mai kjørte mannen opp Sørkjosfjellet i Nordreisa. Mannen kjørte i høy fart, mistet kontroll over bilen og skrenset deretter over i motgående kjørefelt. En politipatrulje kom kjørende nedover fjellet og måtte bremse og legge seg til høyre for å forhindre kollisjon. Det var tørr vegbane da hendelsen fant sted.

Politiet begjærte midlertidig tilbakefall av førerretten og beslag av førerkortet fram til saken er endelig avgjort, noe Nord-Troms tingrett tok til etterretning.

Sier han trenger førerkortet

Siktede opplyste at han trenger førerkortet til arbeid. Men retten mener at hensynet til trafikksikkerheten og likebehandling må veie tyngst, da for eksempel yrkessjåfører også kan miste førerretten ved uaktsom kjøring.

Nord-Troms tingrett mener det er sannsynlig at mannen mister retten til førerkortet i mellom tre til ni måneder etter endelig avgjørelse.