Nå kan du enklere se hvem som får offentlig støtte

Nå skal det bli enklere å finne ut hvem som får offentlig støtte, samt beløpet som er gitt.

  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

nyheter

Regjeringen skriver i en pressemelding at det nå skal bli enklere å se hvilke bedrifter og organisasjoner som får støtte, og hvor mye de får.

-Vi ønsker åpenhet rundt offentlig støtte. Gjennom det nye registeret kan også bedrifter følge med på om konkurrentene får støtte. Det er bra. Registeret vil også gjøre det lettere å orientere seg om muligheter for å søke støtte, sier næringsminister Monica Mæland (H).

4,7 millioner

Fra 1. juli skal offentlig støtte til virksomheter som driver økonomisk aktivitet registreres i et offentlig register. Dette gjelder kun tilfeller der støtten fra det offentlige overstiger 500 000 euro, eller rundt 4,7 millioner kroner, skriver regjeringen i pressemeldinga.

Det vil bli enklere for myndigheter som vurderer å gi offentlig støtte, og å få informasjon om foretaket har mottatt annen offentlig støtte.

Registeret skal gi ESA og norske myndigheter bedre oversikt og muligheter for å kontrollere støtten som gis. Det kommer til å ta rundt et halvannet år før registeret inneholder alle registreringspliktig støtte.

Registeret er en del av Brønnøysundregistrene. Alle kan søke i registeret, og opplysningene blir lagt inn av støttegivere.