Fiske i Reisaelva åpnet 1. juli klokken 12.00. Under en uke etter sesongstart har flere fiskere fått flere laks på kroken.

Daglig leder for Reisa Elvelag kan fortelle om særdeles gode tall kun fem dager inn i sesongen.

– 5. juli ser det ut til at det har vært mer enn en fordobling sammenlignet med samme tid i fjor. Faktisk er det ganske mye mer enn en fordobling! Sier Johansen.

Han legger til at han ikke kan si nøyaktige tall for 5. juli siden fiskere rapporterer inn fangst etterhvert i sesongen.

– Men vi kan iallfall si at så langt ser det veldig bra ut, det er fantastisk, sier Johansen.

Se video: Svein (85) er som en del av Reisaelva

Streng forvaltning

Etter flere magrere år i elva ser det nå ut til at fiskebestanden har økt.

– Det er betydelig mer fisk i elva i år, men det er viktig å ta disse tallene med forbehold siden det kun er fisket fire-fem døgn i elva. Det er vanskelig å trekke en konklusjon før sesongen er over, men jeg får stadig inn telefoner fra fiskere som har fått både to og tre laks. Det er artig, sier Johansen.

OPPGANG Mye tyder på at fisket har tatt seg opp i 2016. Foto: Johanne P. Elvestad

Les saken: Svært få fiskere igjen

I 2014 ble Reisaelva vurdert stengt for fiske tidligere etter en midtsesongvurdering med dårlige tall. I 2015 satte elvelaget inn strenge begrensinger allerede før sesongstart.

Les saken: Strammer inn fisket

– Vi ser at over tid  lønner det seg med streng forvaltning. Nå ser vi resultat og fiskerne som har satt ut laks tidligere får endelig betalt. Elva har vært full av yngel de siste to årene, sier Johansen.

Les saken: – Reisaelva er livet for meg

Økt kvote

En av de store endringene for fiskeregler i Reisaelva i år er at årskvoten for smålaks under fem kg eller 80 centimeter er økt fra tre til fem laks. Selv har ikke Johansen hatt tid til å teste fiskelykken i Reisaelva i år.

– Men til helga skal jeg prøve meg, sier han.

– Helt rått

Trond Vangen er en av de som har hatt en god start på fiskesesongen.

– Allerede første døgn fikk jeg to laks. Det har jeg aldri fått før. Det var helt rått! Sier Vangen.

Reisaværingen fikk en laks på åtte kilo og en på tolv kilo. Han bruker store deler av sommeren på å kaste med fluestang i elva.

Nesten avhengig

Selv om han har vokst opp i Reisadalen har ikke laksefiske vært det helt store hele livet.

– Det var for et par år siden da jeg begynte å fiske med fluestang. Det ble noe helt annet da, sier Vangen.

Vangen fisker som regel i øverelva. Hvor mange døgn han blir til å være i elva i år er han ikke sikker på.

– Så kommer man seg ut på tur, og det er nesten ingenting som er bedre enn å få laks med fluestang. Man blir nesten avhengig, sier Vangen.

For elvelagt Jan Arvid Johansen synes det er fantastisk at det endelig har blitt mer fisk i elva. Her fra en tidligere sesong i elva. Foto: Privat