De siste årene har ikke narkotika vært et stort problem på Riddu, mener festivalleder Karoline Tveitnes Trollvik.

– Det har vært lite narkotika på Riddu de siste årene og det har ikke vært et stort problem. Men selvfølgelig må vi jobbe mot det heletiden, for det er en risiko når 5000 personer er samlet, sier Tveitnes Trollvik til Framtid i Nord.

Narkohunder, sivilt og uniformert politi, et vaktlag og Røde Kors skal forebygge bruk av narkotika, samt andre uroligheter de neste dagene i Manndalen.

– Vi har et tett samarbeid med politiet for at narkotika ikke skal forekomme. Politiet er her både i uniform og sivilt kledd, og de har narkohunder tilgjengelig, sier Tveitnes Trollvik.

– Politiet har hatt med narkohunder til Riddu de siste årene. For oss er det viktig at bruk av narkotika blir tatt tak i raskt. Vi har nulltoleranse, legger hun til.

Kastes ut

Dersom man blir tatt for narkotika på Riddu Riddu, så er festen raskt over.

– Politiet vil beslaglegge funnet, personen anmeldes og blir kastet ut av festivalen, sier hun.

Riddu arrangerer også barnefestival og ungdomscamp, og skal være en festival for både store og små.

– Det er veldig viktig for oss at narkotika ikke benyttes. Vi er en festival også for barn og unge, så det er veldig viktig.

Alkoholserveringa på Riddu Riddu skjer på et avgrenset område.

– Hovedområdet skal være rusfritt, sier Tveitnes Trollvik.

– Folk skal føle seg trygge

Festivalsjefen tror folk er klar over at det gjøres mye i forhold til forebygging.

– – Det virker som om publikum vet at vi passer på. Samarbeidet vi har med politiet og forebyggende tiltak sender signaler om hvilken type festival vi er – folk skal føle seg trygge.