Representanter fra SalMar, Lerøy Aurora og Marine Harvest, samt Ungt Entreprenørskap Troms, samles i dag på Nordnorsk Marin Innovasjonscamp i Tromsø, skriver Folkebladet.

Samarbeidet skal gi elevene en realistisk læringsarena hvor de kan prøve ut teori i praksis og høste verdifull erfaring om hvilke jobbmuligheter som finnes i regionen, og bidra til positiv samfunnsutvikling.

- Man lærer mer av å gjøre, enn av å se og høre. Entreprenørskap bygger bro mellom teori og praksis. Gjennom entreprenørskap i skolen vil de unge oppleve mestring ut fra sitt faglige og sosiale ståsted, sier daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms, Anne Grete Johansen i en pressemelding.

Bærekraftig utvikling

Sjømatnæringa er i stadig vekst og næringsaktørene ønsker derfor å øke kunnskapen om- og vise mulighetene i næringa, til ungdom i nord som ønsker å satse i sjømatnæringa.

- Utdanning av fremtidens generasjoner er en av de viktigste innsatsfaktorene vi som selskap kan bidra med for å oppnå bærekraftig utvikling for vår region og næring. Gjennom samarbeidet med Ungt Entreprenørskap får vi muligheten til å dele kompetanse og erfaring om havbruksnæringen gjennom profesjonelle veiledere og godt utviklede og etablerte fag og programmer, sier Silje Moen, fagleder HR i Lerøy Aurora AS, i pressmeldingen.

Vekst og utvikling

Ungt Entreprenørskap Troms signerer nå samarbeidsavtaler med nye sjømataktører. Hensikten med den nye satsingen er å skape tettere samarbeid mellom skole og næringsliv, for å skape økt interesse og økt kunnskap om sjømatnæringa hos elevene.

På sikt håper de dette vil gi økt rekruttering til vekstnæringa i nord.

Daglig leder i SalMar Nord AS, Ørjan Jensen, mener økt kunnskap er viktig for veksten og utviklingen i næringa.

- Vi er ei høyteknologisk næring, og vi har behov for et bredt spekter av dyktige og engasjerte medarbeidere med både fagutdanning og høyere utdanning innen en rekke fagområder. Kunnskap er viktig for vår satsing på vekst og utvikling, og SalMar Nord AS ser samarbeidet med Ungt Entreprenørskap som en viktig del av dette arbeidet, sier Jensen i pressemeldingen.

Undervisning - Ungt Entreprenørskaps undervisningsmetoder «Å lære ved å gjøre» virker, både for de teoristerke og de med mer praktiske evner, sier daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms, Anne Grete Johansen FOTO: PRESSEFOTO