På et folkemøte i Skibotn torsdag kveld kom det klart frem at nær halvparten av de fremmøtte ønsker en løsrivelse fra resten av Storfjord kommune.

Over 80 innbyggere møtte opp på Samfunnshuset hvor kommunereformen var tema, og en stor del av de fremmøtte ønsket å sette i gang en prosess med å innlemme bygda i nabokommunen Kåfjord.

Underskriftskampanje

Ifølge Magne Wilhelmsen, talsmann for ei arbeidsgruppe som er satt ned å jobbe med saken, ble det en god diskusjon om fremtiden for Skibotn. Et av spørsmålene var om det skulle etableres en underskriftskampanje.

– Men etter møtet hadde over halvparten allerede bestemt seg, og skrev under på at vi skal gå videre med prosessen, sier Wilhelmsen til Framtid i Nord.

Men han understreker at det var en del diskusjoner, og flere uttrykte en stor usikkerhet med henblikk til konsekvensene dette måtte medføre av tjenestetilbud.

Nå vil arbeidsgruppa bruke tid fremover for å la innbyggerne få tid til å tenke gjennom saken, men Wilhelmsen bekrefter at underskriftskampanjen er startet. Ifølge han må de ha minst 300 underskrifter for å kunne sende saken over til departementet.

Stor misnøye

På spørsmål om hvorfor befolkningen nå ønsker en løsrivelse, svarer Wilhelmsen at folket viser sin misnøye med prioriteringene til kommunen, og viser blant annet til administrasjonens budsjettforslag som ble trukket frem under møtet.

– Av de 88, 5 millionene som er på investeringsbudsjettet, er det kun 4 millioner kroner som skal brukes i Skibotn, forteller han.

Ikke partipolitisk

Arbeidsgruppa som er satt ned for å jobbe med en mulig løsrivelse består av medlemmer fra ulik politisk tilknytning. Foruten om Wilhelmsen som er 3. vara til kommunestyret for Høyre, sitter også fylkesråd Willy Ørnebakk og tidligere ordfører i Storfjord Sigmund Steinnes, begge som representanter for Skibotn Arbeiderlag. Også Anette Ørnebakk fra Ap, Trond Magne Garfjell fra FrP og Kari Nilsen overelv fra MDG er med i arbeidsgruppen.

Men Wilhelmwsen vil understeke at medlemmene sitter som privatpersoner i arbeidsgruppen, hvor de ikke representerer sine respektive partier.

Videre kan han fortelle at arbeidsgruppen ikke har vært i kontakt med Kåfjord kommune, men at Skibotn Arbeiderlag tidligere har kjørt en prosess hvor de har vært i kontakt med representanter fra nabokommunen, og hvor det da var sammenfallende interesse for å gå videre med arbeidet.

Torsdag ble det avholdt folkemøte i Skibotn om mulig løsrivelse fra Storfjord og et ekteskap med Kåfjord. Ifølge talsmann for arbeidsgruppa, Magne Wilhelmsen møtte over 80 innbyggere til møtet, og nær halvparten kunne skrive under en underskriftskampanje som ønsker en løsrivelse. Foto: Jan Arild Hansen