Nordreisa betjener Skjervøys legevakttelefon

Sykepleiere i Nordreisa skal ta telefonen når skjervøyværingene ringer 116117.
nyheter

Fra og med onsdag 22. februar klokken 12.00 vil den nye samarbeidsavtalen mellom Skjervøy kommune og Nordreisa kommune tre i kraft. Den innebærer at Nordreisa tar over ansvaret for legevaktstelefonen.

– Ja, vi kjøper tjenesten fra Nordreisa kommune fra og med onsdag, sier helse- og omsorgssjef Tommy Hansen i Skjervøy kommune.

Uendret tilbud

Han understreker at det ikke blir forandringer i tilbudet, selv om Nordreisa overtar telefontjenesten.

– Den eneste forskjellen for publikum er at det er en reisaværing som svarer telefonen. Trenger du å møte en lege etter samtalen, så drar du bare bort til legekontoret på Skjervøy, sier Hansen, som forklarer omleggingen med blant annet mangel på ressurser.

Vikarmangel

– Spesielt på sommeren har det blitt vanskeligere og vanskeligere å få tak i vikarer og kompetente folk som kan svare på nødnettet. Så er økonomi også inne i bildet, men ikke så mye. Det er uansett kjempeviktig å understreke at skjervøyværingene fortsatt blir behandlet av legene og sykepleierne på Skjervøy.