Politiker-advokat: Siktelse kom som lyn fra klar himmel

Politikeren fra Troms som er varetektsfengslet i en uke siktet for sedelighetslovbrudd, sier siktelsen kom som lyn fra klar himmel.

Nord-Troms tingrett  Foto: Marius Hansen

nyheter

Den siktede mannen er tidligere etterforsket for lignende type overtredelse, noe som ble henlagt ut fra bevisets stilling, skriver Nettavisen.

Mannens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, sier til Nettavisen at hans klient ikke erkjenner noe skyld og at han stiller seg uforstående til det han er siktet for. De anmeldte forholdene skal ha funnet sted både før og etter at ny straffelov trådte i kraft 1. oktober 2015.


 

– Dette er alvorlige anklager, men min klient er en rolig og sindig mann som samarbeider med politiet. Jeg forventer at politiet har dette som høyeste prioritet, slik at min klient blir løslatt torsdag 11. januar, sier forsvareren.


Samfunnstopp fra Tromsø siktet for å ha utnyttet en person til seksuelle formål: – Det kom som et sjokk

Mannen ble torsdag varetektsfengslet, siktet for misbruk av en sårbar situasjon til seksuelle formål eller prostitusjon.

 

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer om saken, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen ved Tromsø politistasjon mandag. Hun understreker imidlertid at saken har høy prioritet, siden politiet ønsket to ukers varetekt, men bare fikk én uke.

Forsvareren sier de vil motsette seg ytterligere varetektsfengsling.