Ordfører i Nordreisa, Øyvind Evanger (Ap), har tatt initiativet til at det skal bli opprettet et eget flyplassutvalg i regi Nordreisa kommune.

Evanger tok opp temaet som en tilleggssak da regionrådet hadde møte, mandag. I forslaget som ble enstemmig vedtatt, ble ordfører i Skjervøy, Ørjan Albrigtsen, utnevnt som representant fra regionrådet i flyplassutvalget.

I saksbeskrivelsen står det at utvalget skal «overvåke og ivareta flyplassen».

Evanger forklarer:

– Det handler ikke om å overvåke i den forstand, det er mer en interessesak for å ivareta flyplassen på best mulig måte. Men så må vi jo overvåke samfunnet rundt da, som kan ha innvirkning på flyplassen. Det dukker jo opp med jevne mellomrom, ting som berører flyplassen på en eller annen måte, både fra statlig hold og når det skjer ting i næringslivet.

– En ting er at vi ønsker den skal bestå, men vi ønsker jo også å utvikle flyplassen til å få ennå større betydning, sier han.

SØRKJOSEN LUFTHAVN: Lufthavna i Nordreisa kommune hadde en regularitet på 90,3 prosent i 2017, noe som er for dårlig. Nå ønsker ordfører i kommunen å opprette eget flyplassutvalg som skal ivareta interessen for flyplassen. Foto: Siri B. Elvestad

Allerede oppstartsmøte

Ideen om et flyplassutvalg har foreløpig ikke vært oppe til politisk behandling i Nordreisa. Det trenger det heller ikke, ifølge ordføreren.

– Nei, det handler bare om å få det igang.

5.mars er allerede satt av til et oppstartsmøte for utvalget. Interessenter i første omgang er Nord-Troms Regionråd, Avinor, Nordreisa kommune, Lerøy og Visit Lyngenfjord.

– Vi vil diskutere det initiativet jeg har tatt, og hvem andre som eventuelt burde være med i et sånt utvalg, sier Evanger.

– Må bare få gjort det

Han mener det er viktig at de som har en genuin interesse for flyplassen melder seg som aktører.

– Flyplassen er ikke bare viktig for Nordreisa og Avinor, men også for kommunene rundt. Også tenker jeg jo at det er essensielt å ha med reiselivsnæringen og næringslivet.

Evanger forteller at han har hatt ideen om et flyplassutvalg en god stund. Den siste tiden har det imidlertid vært ramaskrik omkring Widerøe og regularitet. Dette gjorde at prosessen ble framskyndet.

– Vi må bare få gjort det, sier ordføreren.

Sørkjosen lufthavn hadde en regularitet i 2017 på 90,3 prosent. Prosenten bør ligge på 97.