Lørdag kommer det et nytt lavtrykk fra sørøst. Det gir en del regn først i Nordland og deretter nordover til de andre fylkene.

– Etter hvert blir det litt lettere vær i sør på Nordland. Søndag blir det også lettere i Troms og Finnmark, sier meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt.

Et litt lettere vær i helgen kan gi litt trøst etter at det både var varslet regn og regnbyger for torsdag og vind fra nord og nordvest med mer regn og regnbyger fredag.

Men helgens temperaturer blir ikke de helt store, med mellom 10–13 grader.

Neste uke

Mandag og tirsdag kommer det inn et nytt nedbørsområde fra vest som gir nedbør i Nordland og Troms. Men det ser ut som Øst-Finnmark slipper unna, varsler meteorologen.

Hun legger til at det selvfølgelig blir litt bedre være innimellom, men det blir ikke noe langvarig finvær for perioden framover.

Det er Østlandet og Sørlandet som drar av gårde med perfekt sankthansvær i helgen, og som får en knallstart på skoleferien neste uke.

Det er varslet fint og varmt på lørdag og søndag med 25 grader. Også hele neste uke ser lovende ut med fortsatt gode temperaturer og sol.

På vent

Også i Midt-Norge og nordover er sommeren fortsatt på vent.

Trøndelag og Møre og Romsdal får regnbyger utover uka med temperaturer på under 15 grader.

– Det fortsetter med bygevær utover uka. Det blir heller ikke særlig varmt, sier meteorologen.

Vestlandet får noe lettere vær og mulighet for sommervær neste uke.