Kuling, fokksnø og sludd er litt av det vi har i vente

Ifølge vakthavende statsmeteorolog Jon Austerheim vil torsdagen preges av kuling, snøbyger og sludd i Nord-Troms.

Tirsdag kan det bli snøfokk i Nord-Troms, da det er ventet kuling flere steder.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Det er med andre ord dårlige værutsikter for regionen de nærmeste dagene.

– I dag er det meldt om sørvestlig kuling og på kysten er det ventet vindstyrke opp mot liten storm. Det vil også være en del nedbør i form av sludd og regn i lavlandet, mens det i høyden vil være snøbyger, sier Austerheim.


Vind, regn og snø gir stor snøskredfare i Nord-Norge og på Svalbard

Sterk vind kombinert med mye nedbør gir faregrad rødt for snøskredfare i Nordland og Troms og på Svalbard fra torsdag.

 

Mer snø i vente

Mot kvelden torsdag vil temperaturene synke og nedbøren vil endres til snø og sluddbyger.

– Vindretningen og skjermingen fra Lyngsalpan gjør at Nord-Troms ikke vil få den store nedbøren i dag, men i løpet av natten og morgenen fredag vil vindretningen endres til nordvestlig. Dette vil gjøre at sludd – og snøbygene vil øke på.


BUSSRUTE TROMSØ – ALTA:

Dårlig vær kan stanse bussen allerede i Oksfjord

For de som ønsker å ta bussen med linje 150 fra Tromsø vil det kun bli mulig å kjøpe billett til Oksfjord. Dette på grunn av usikre værforhold med tanke på Kvænangsfjellet.

 

Vanskelige kjøreforhold

Det er fortsatt ventet kuling i vindstyrke, opp mot liten storm i morgen ettermiddag. Austerheim opplyser også at værvarslinga har gått ut med gult varsel om vanskelige kjøreforhold i Troms.

– Det er mildvær og glatte veier nå. Selv om nedbøren ikke er så kraftig, så er det strek vind. Man skal ikke se bort fra at det vil bli stengte veier på utsatte steder i Nord-Troms. Dette gjelder særlig fredag da det er ventet fokksnø og større nedbørsmengder, som vil gi bilistene dårlig sikt, advarer Austerheim.


VIND OG UVÆR I NORD-TROMS:

Pollfjelltunnelen åpen for trafikk

Fv 868 åpnes for trafikk etter et døgn.

 

Bør være forsiktig

I tillegg til vanskelige kjøreforhold, er det også stor snøskredfare i fylket. Man bør derfor være forsiktig hvor man ferdes, eller har planlagt en skitur. Det vil også være fare for skred i nærheten av veier, avslutter statsmeteorologen.