Alt tyder på at Kvænangstindan fortsatt venter på de første til å gå hele ryggen i ett

Fra haikjeften i nordvest til Kvænangsfjellet i sørøst er det 15 km hvis du kan fly som ei havørn. Hvis ikke, må du opp og ned på utallige topper, pinakler, skar og bergvegger spredt langs denne unike fjellryggen nord i Troms.

Kvænangstindan - haikjeften i nordvest (t.h), Store Kvænangstinden ruver i midten, Valantinden og deler av hovedryggen mot Kvænangsfjellet i sørøst.  Foto: Bjørnulf Håkenrud

nyheter

Høyest er Store Kvænangstinden på 1178 moh, og laveste punkt underveis er aldri under 750 moh. Fjorden Kvænangen ligger nede i øst, og det er fri horisont ut Lopphavet. Mot vest ligger Meilandsdalen og Trolldalen. E6 på Kvænangsfjellet, Oksfjordhamn i sør, eller hurtigbåt til Valanhamn er mulige utgangspunkt.