Olav Rønsen (8), Sander Bakke (8) og Sebastian Bakke (11) er veldig fornøyde med den nye sykkelbanen i Rotsundelv.

– Den er veldig bra. Akkurat nå er den litt myk siden den er ny, men hvis det nå kommer litt nedbør og det får tørket, så blir den bra. Så må vi bare være flinke til å bruke den, slik at den blir enda bedre, sier Olav Rønsen.

Gøy å prøve selv

– Vi oppfordrer alle som benytter seg av sykkelbanen til å bruke hjelm, det er veldig viktig, sier Sander Bakke.

Guttene har tidligere måtte sykle i skogen og på de asfalterte veiene i Nordreisa, noe som har satt en brems for både triksing og fart.

– Det er ikke helt bra å sykle på asfaltveiene på grunn av alle bilene. Jeg har pleid å sykle med pappa i skogen, noe som selvsagt eg veldig morsomt, men det blir gøy å prøve seg litt på egenhånd også, sier Olav Rørnes.

– Imponerende

Rådgiver A for Reinrosa 4H Mari Kiil og Sigbjørn Thomassen fra Thomassens Traktor og Maskin Olderdalen er veldig fornøyde med hvordan banen er blitt.

– Det har lenge vært en tanke, og nå et det altså realitet. Jeg trodde det ville ta minimum to uker å få gjort den ferdig. Men fra den dagen jeg kom med forslaget til Sigbjørn og til banen sto klar hadde det gått tre dager. Utrolig imponerende, og ikke minst rørende at barn og unge får et eget sted ute i naturen, sier Kiil.

Trygt tilbud

– Vi har prøvd å følge terrenget slik at banen skal være så naturlig som mulig. Med en gang jeg hørte at det var et tiltak for barn og ungdom så var jeg med på laget. Det er så utrolig viktig at de har et sted utendørs de kan dra til for å ha det morsomt, og som samtidig er trygt, sier Thomassen.

SYKKELBANE: På tre dager ble sykkelbanen i Rotsund en realitet. Foto: Oda M. Skogheim
EN GLEDE FOR HELE BYGDA: Mari Kiil og Sigbjørn Thomassen mener det er viktig for barn og unge å få være utendørs, og nå har de endelig fått et trygt område som passer til hele familien. Foto: Oda Skogheim