Denne fredagen var i sannhet ingen vanlig fredag på Slettnes i Storfjord. Ifølge medieansvarlig Thomas Reast fra Focus PR var nemlig stuntet som den velkjente alkoholprodusenten Jägermeister sto for i Storfjord i helgen det første av sitt slag.

Da gjennomførte nemlig Matt Tuck, vokalist i det verdenskjente heavy metal-bandet Bullet for my Valentine, en konsert – som startet i helikopter over Storfjord og endte oppe i dalen på Elvevoll. Da hadde Tuck hoppet i fallskjerm, kjørt rib over Lyngenfjorden til Elvevoll og så tatt et hundespann opp i dalen – alt mens han spilte og sang!

- Det er første gang dette gjøres, ja. Det er en del av et prosjekt som skal ende opp med en Youtube-video som vi regner med vil gå viralt. I tillegg skal det lages en dokumentar, sier Reast.

Aldri hoppet før

Tuck selv måtte flere ganger opp i helikopter for testhopping og filming. Og heavy metal-vokalisten er ikke blant de mest rutinerte fallskjermhopperne.

- Jeg har aldri hoppet i fallskjerm før. Jeg måtte sove litt på det, men jeg er glad for at jeg sa ja. Det er en en-gang-i-livet-opplevelse, sier Matt Tuck til Framtid i Nord innimellom opptakene.

Han og bandet har akkurat avsluttet en turné og Tuck har nærmest kommet direkte fra scenen til naturskjønne omgivelser i Storfjord. Bandet ble igjen hjemme, men Tuck har tatt noen venner med til Storfjord som har fått overvære konserten i tre elementer.

- Jeg har så vidt vært innom hjemme i London og pakket litt, før jeg kom hit. Det har vært en "amazing experience" og naturen her er fantastisk, sier Tuck.

- Helt umulig

 Han medgir at det ikke var bare-bare å holde konsert på tur ned mot landjorda på Slettnes.

- Jeg visste at det kom til å bli tøft og vanskelig. Men jeg kan ikke forklare hvor vanskelig det faktisk er. Det er helt umulig! Det er kaldt på fingrene og det var vanskelig å i det hele tatt få gitaren ut av bagen. Og når man får den ut, så er den totalt ustemt – i tillegg til at jeg får dotter i ørene på turen ned. Jeg har fått sunget et par vers, men det høres antakelig helt forferdelig ut, smiler Tuck, og fortsetter:

- Det er intenst og ikke noe alle ville klart. Men nå har jeg gjort det og det vil være noe jeg alltid kan se tilbake på med stolthet, sier Tuck.

Uvurderlig

Thomas Seppola i North Experience fra Storfjord driver med opplevelsesturisme til daglig og har hatt ansvaret for tilrettelegge for det over 40 mann store crewet. Han var særs heldig med været – tidvis strålende sol fra skyfri himmel. Han er strålende fornøyd med å få en slik happening til Nord-Troms-kommunen.

-  Vi har brukt helikopter, rib og hundesleder, og vi har fått vist fram kommunen på en helt uvurderlig måte. Dette er nok det største vi har vært med å arrangere. Og det kommer mer, sier Seppola.

Frivillige

Han skryter av alle frivillige som har stilt opp for å få hele eventen i mål.

- Jeg blir rørt når jeg tenker på alle som har stilt opp og all den hjelpen vi har fått. Dette hadde vi aldri fått til uten hjelpen fra lokalbefolkningen, sier Seppola.

Frank Dreyer fra Elvevoll var én av de frivillige som hadde stilt opp. Han hadde fått tre-fire stykker med seg fra Vestre Storfjord lysløypelag.

- For en liten bygd som Elvevoll så er dette kjempestort. Det har ikke vært vanskelig å få folk til å stille, sier Dreyer.

Millionreklame

Ida Rishaug i Moment Norway har også vært med å bistått i planlegging og gjennomføring av stuntet i Storfjord. Hun mener reklameverdien for dette er nærmest uvurderlig.

- Ja, dette er millionreklame de luxe!. Det er det ingen tvil om. Denne videoen kommer til å vises mye internasjonalt, sier Rishaug.

foto
STEMT GITAR: Bullet for my valentine-vokalist Matt Tuck prøver å stemme gitaren før neste luftige konsertopptak. Foto: Torbjørn O. Karlsen
foto
I LUFTA: Matt Tuck i luftrommet over Storfjord. Her er det like før han tar fram gitaren og starter sin luftige konsert. Foto: Jägermeister
foto
STOR EVENT: Ida Rishaug og Thomas Seppola hadde ansvaret for den lokale tilretteleggingen for det uoffisielle verdensrekordforsøket i Storfjord i helga. Foto: Torbjørn O. Karlsen