Helse Nord RHF kunngjorde i dag at de inngår nye avtaler med private institusjoner om kjøp av spesialiserte habiliterings- og rehabiliteringstjenester. Anskaffelsen gjelder både døgn- og dagopphold. På lista over tilbydere er også Helsepartner Rehabilitering.

Viktig tilbud

– Det er kjempeviktig at det finnes et godt rehabiliteringstilbud i vår region, sier daglig leder Renate Jakobsson i Helsepartner Rehabilitering.

Hun legger til at hun er glad for at selskapet er med videre og fortsatt kan levere gode rehabiliteringstjenester i vår region. Utover dette ønsker hun ikke å kommentere avtalens innhold ytterligere, før de har gjennomgått tilbudet.

– Vi har nettopp fått tallene, og skal gjennomgå disse i løpet av helga. Så skal det skal gjøres en god intern kommunikasjon med våre medarbeidere før vi sier noe mer, sier Jakobsson.

Avtalen har en varighet på 6 år, med mulighet for forlengelse på 1+1 år.

290 millioner

Helse Nord RHF opplyser i en pressemelding at det ikke gjøres store endringer fra forrige anskaffelse, og skriver at de nye avtalene har en økonomisk ramme på om lag 290 millioner kroner årlig.

– Helse Nord RHF har i denne anskaffelsen økt volumet noe for ytelsene kreft, hjerneslag, nevrologiske sykdommer, hjertesykdommer og lungesykdommer. Tilbud til barn, ungdom og unge voksne uavhengig av diagnose, er også styrket med disse avtalene, heter det.

Høye krav

I de nye avtalene har Helse Nord RHF stilt høye krav til god kompetanse i det tverrfaglige tilbudet, og nevner her eksempel som spesialist i fysikalsk medisin, ernæringsfysiolog, kompetanse på psykisk helse og helsepedagogikk.

– Vi er glade for å få på plass nye robuste avtaler, som sikrer disse pasientgruppene et godt og likeverdig tilbud i regionen. Offentlige avtaler med private institusjoner er et viktig supplement til egen tjenesteproduksjon og avgjørende for å oppfylle Helse Nords sørge-for ansvar, understreker Frode Eilertsen, seksjonsleder ved eieravdelingen i Helse Nord RHF.​​​

Disse er tildelt avtale fra 1. januar 2023:

  • Frisk Utvikling

  • Friskgården

  • Helgeland Rehabilitering

  • Helsepartner Rehabilitering

  • Nordtun HelseRehab

  • Valnesfjord Helsesportssenter

  • ViGØR Rehabiliteringssykehus

– Helse Nord RHF vurderer at de nye avtalene sikrer et mangfoldig og differensiert tilbud, samt hensiktsmessig geografisk plassering i regionen, heter det i pressemeldingen.