Taksten er tidligere fastsatt til 8,5 millioner kroner.

– Jeg har ikke sendt skriftlig bekreftelse til Lyngen kommune, men den er på vei, sier Giæver jr.

Han har siden år 2000 lekt med tanken om å overta bygget etter at beboerne i 2005 flyttet over til Lyngstunet.

– Nå er timingen bedre, forteller Giæver jr.

Lyngsalpan Vekst AS var eneste kjøper da bygget ble lagt ut for salg. Giæver hadde imidlertid ifølge kontrakt fra tidlig på 1970-tallet to måneders frist for å benytte seg av fortrinnsretten. Et skriftlig svar må foreligge innen 8. mars.

Blir en perle

– Jeg skal oppgradere bygget til en perle og herregård med gode kvaliteter. Det blir et bygg som vil gagne Lyngen og befolkningen.

– Hva er planene?

– Det blir noe innen opplevelser og reiseliv, men ikke et hotell. Jeg vil satse innen en ny nisje. Beliggenheten er flott med utsikt over fjorden. Det skal bli et glansbilde, som passer inn i bygdas arkitektur.

Giæver jr. har ikke regnet på hva omgraderingen vil beløpe seg til.

– Hvordan blir fremdriften?

– Ting vil skje innen relativt kort tid, sier Ola Giæver jr.

Avventer

Styreleder Svein Eriksen i Lyngsalpan Vekst avventer en skriftlig bekreftelse fra Giæver jr. før jobben med å finne et alternativ lokale intensiveres.

– Han må investere 30-40 millioner kroner for at sykehjemmet kan brukes til hans formål. For Lyngsalpan Vekst ville kostnaden blitt vesentlig lavere ettersom vi har helt andre planer.

Eriksen håper sykehjemmet ikke blir stående tomt, slik Kaikroa har gjort i mange år. Han understreker at det vil være flott om Giæver jr. utvikler bygget.

– Hvilke alternativer er mest nærliggende for dere?

– Jeg synes det er for tidlig å svare konkret. Vi må enten utvide vårt eksisterende lokale eller overta et annet bygg. Den første Rema 1000-butikken bak Støa kan bli et alternativ, men vi har så langt brukt lite tid på å vurdere nye løsninger, sier styreleder Svein Eriksen.

Høy prioritet

Ordfører Dan-Håvard Johnsen forholder seg til den inngåtte avtalen med Giæver-familien.

– For Lyngen kommune har det høy prioritet å finne løsning for Lyngsalpan Vekst. Jeg ser på dette stadiet ingen klare alternativer som peker seg ut.

– Hva med Rema 1000-bygget?

– Vi har diskutert å kjøpe bygget til egen virksomhet, dersom det har bedre plassering enn Mesta-garasjen i Parkveien, forteller ordfører Dan-Håvard Johnsen.

KJØPER: Ola Giæver jr.