Det kommunale kaianlegget som raste i havet i 2013 og forårsaket et stort dieselutslipp, er planlagt revet i løpet av 2016.

Kommunen har budsjettert med 2,5 millioner i utgifter, men i investeringsrapporten for våren 2016, som ble behandlet i formannskapet i Skjervøy onsdag, kommer det fram at man frykter at utgiftene kan bli langt dyrere enn det.

Grovt anslag

”Prosjektet blir trolig mye dyrere enn budsjett”, står det i rapporten. Prosjektleder Terje Trætten bekrefter at usikkerheten er til stede.

– Ja, jeg har gjort et grovt anslag som tilsier at det kan bli vesentlig dyrere, men jeg understreker at vi foreløpig ikke vet sikkert, sier Trætten.

Vanskelig

Firmaet Multiconsult skal levere en rapport som går på miljøgifter og miljøavfall på den gamle kaia.

– I den rapporten anslår de volum på de bygningsdelene som skal rives. Når den rapporten er ferdig så vet vi mer. Så sendes prosjektet ut på anbud i august, sier Trætten.

Han understreker at man ikke vet utgiftene eksakt før kaia er ferdigrevet og alt avfall er veid.

– Det er vanskelig å anslå. Det er snakk om 100 kaipæler av ymse kvalitet, sier Trætten.

Får svaret senere

Ordfører Ørjan Albrigtsen (Kp/KrF) vil ikke spekulerer for mye i hva riveprosjektet blir å koste.

– Foreløpig er det bare spekulasjoner. Vi politikere får prislappen etter hvert, så får vi ta en avgjørelse på hva vi gjør, sier Albrigtsen.

– Men frykter du at det skal bli mye dyrere?

– Jeg håper at man får gjort det til den prisen som er satt. Vi forholder oss til det beløpet som er satt av, så får vi svaret når anbudsrunden er gått ut, sier ordføreren, som sier at tidsplanen fortsatt er å rive kaia i løpet av året.

Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen tar ikke en eventuell budsjettsprekk på forskudd. Foto: Torbjørn O. Karlsen