ALTAPOSTEN: Alta IF står i fare for å miste toppscorer Vegard Båtnes Braaten.

31-åringen scoret lørdag sitt syvende mål for sesongen i 3-0 seieren over Mjølner i PostNord-ligaen (nivå 3) i Finnmarkshallen. Men det er ikke gitt at klubbens toppscorer fortsetter å pøse inn mål etter fotballferien.

Braatens proffkontrakt med Alta IF er nemlig gått ut, noe som gjør at han for øyeblikket spiller fotball på amatørkontrakt.

Ikke urimelig høyt

Partene har ikke blitt enige om betingelsene i en kontraktsforlengelse, så målmaskinen fra Nordreisa kan plukkes opp gratis av hvilken som helst klubb denne sommeren.

– Ja, det stemmer at kontrakten min er gått ut. Vi har vært i dialog om en forlengelse, men foreløpig ikke kommet til enighet. Jeg har kommet med et lønnskrav som jeg på ingen måte synes er urimelig høyt. Det har ikke klubben godtatt, men vi fortsetter samtalene i fotballferien og jeg håper at vi kommer til enighet, sier Vegard Braaten til Altaposten.

Trøtt og sliten

– Jeg er nødt til å få det til å gå rundt. Det er litt knapt nå, så jeg har måtte jobbe nesten fulltid ved siden av fotballen for å komme i mål økonomisk. Da er det tøft å gjøre den jobben som kreves på dette nivået. Når jeg i tillegg studerer og er trener for klubbens J16-lag føler jeg meg ofte trøtt og sliten når jeg kommer på trening etter en lang arbeidsdag.

– Med litt mer lønn fra klubben kan jeg jobbe litt mindre og heller bruke tiden på å lade batteriene før trening og kamp. Den nåværende situasjonen er ikke bra for verken meg eller klubben, kommenterer Vegard Braaten.

PS: Thomas Braaten opplyser at hans kontrakt med Alta IF går ut etter sesongen.