Lørdag formiddag var foreningen Eidevannet Vel godt i gang med å stable ut 20-kroninger i Skjervøy sentrum. Per meter gikk det 740 kroner.

Etter vel gjennomført verdensrekordforsøk under Skjervøydagan lå det 59,97 meter med stablede  mynter. En fintelling kunne vise at foreningen hadde fått inn 44 380 kroner i 20-kroninger.

Fem ildsjeler

- Et godt resultat når vi vet at folk ikke har penger på seg. Vi er kjempegodt fornøyd med resultatet, verdensrekord eller ikke.

Folk i Skjervøy donerte altså 2219 20-kroninger til foreningen sist lørdag. Hverken foreningen eller Framtid i Nord har funnet noen andre foreninger eller personer som har stablet flere 20-kroninger enn det Eidevannet vel samlet inn lørdag.

- Vi  har veldig flinke folk i foreningen. Vi er fem ildsjeler som jobber med dette, sier Thomassen.

Ildesjelene som jobber med prosjektet er styremedlem Aud Hansen, nestleder og sekretær Eyolf Steffensen, styremedlem Oddvar Karlsen, kasserer Marit Sakka og styremedlem Sveinung Sørli.

Hjertet av Skjervøy

Foreningen har også mottatt midler fra Miljøverndepartementet, spillemidler og det lokale næringslivet kjøpte meter til rekordforsøket i forkant av Skjervøydagan.

Pengene skal gå til tilrettelegging og forskjønning av området rundt Eidevannet. Målet er at så mange som mulig skal benytte seg av naturområdet. Blant annet er planen å få området tilrettelagt for rullestolbrukere.

- Da jeg var ung var det alltid aktivitet ved vannet. På sommeren var det badeaktivitet og på vinteren ble vannet brukt som skøytebane, forteller Thomassen.

- Vi ønsker å tilrettelegge for å få opp aktiviteten igjen. Vannet ligger også midt i hjerte av Skjervøy også er det formet som et hjerte, sier Thomassen.

Eidevannet Vel regner med at det de har tenkt å gjøre ved vannet blir å koste rundet 3,2 millioner kroner. Da skal vannet tømmes og så skal bunnen skrapes og duk legges i bunn.

Andre gang med verdensrekordforsøk

10-KRONINGER 3. oktober kunne man juble for ny verdensrekord i stabling av 10-kroner på Skjervøy. Faksimile: Framtid i Nord

Dette var andre gang det ble gjennomført et verdensrekordforsøk i myntestabling på Skjervøy. Sist gang var 3. oktober 1998. Da var det Skjervøy Nærradio som tok verdensrekord i stabling av 10-kroninger. 129,52 meter med mynt ble den rekorden da som utgjorde 53 730 kroner.