– Det skjer ikke så mye før varmlufta kommer. Det vil være noen snøbyger og utsatte steder vil få liten kuling, sier Rafael E. Løvdal, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt i Tromsø.

Ellers skal det være rolige værforhold søndag og mandag.

– Det kommer noen snøbyger av og til på mandag. Men tirsdag blir det betydelig stigende temperaturer! Det er snakk om fem til seks grader på kysten og en god del regn i ytre strøk. Og i forbindelse med det, blir det en del vind – noen steder kan få opptil liten sørvestlig eller sørlig storm, fastslår han.

Trolig OBS-varsel

Løvdal tror det blir sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold, men ikke på uvær.

–Det kommer sikkert farevarsel fra oss på grunn av at det kan bli underkjølt regn, i tillegg til en del vind. Den kombinasjonen kan gi vanskelige kjøreforhold.

Faregrad 3

Han minner også om snøskredfaren. I Nord-Troms er det foreløpig varslet betydelig snøskredfare på tirsdag.

– Værsituasjonen gjør at det blir større snøskredfare. Med de milde temperaturene og nedbøren som er betydelig, kan det bli en del snøsmelting. De (varsom.no red.) blir nok å justere litt på varslene med tanke på vannføring.

Kjøligere i julehelga

På slutten av uka skal det bli kjøligere temperaturer.

– Det blir finere vær etter tirsdag og onsdag, men det kan komme noen snøbyger. Det kan komme  flere lavtrykk, men det er ikke godt å si om det kommer før eller etter julaften.

– Jeg tror ikke dere nordpå er like opptatt av «hvit jul» som oss sørpå, for dere har jo minst et halvt år med vinter, spøker meteorologen.