I forrige uke kunne de ti fast ansatte i ambulansetjenesten i Nordreisa endelig flytte inn i det nye bygget på Arnestad på Storslett.

– Vi kjempefornøyde! Det er en fin stasjon med god plass. Dessuten ligger det i et stille og fredelig område, sier stasjonsleder Ole-Kristian Aspelund.

Støy og støv

Fra 2006 til 2011 har tjenesten holdt til på hele sju lokaliteter. Dette inkludert to hotell og et bråkete industriområde.

– Det siste stedet spesielt var svært ugunstig for oss. Det var så mye støy og støv at vi verken kunne sitte ute eller sove godt, forteller ambulansearbeiderne Oddvar Seljevoll og Trond Fyhn.

STUA: Bygget er ambulansearbeidernes andre hjem. I ukedagene er det alltid fire stykker i beredskap.

Ambulansestasjonen fungerer nemlig som det andre hjemmet til ambulansearbeiderne, så her bør det være rolig.

– Vi har folk i beredskap 365 dager i året. Vi kjører natt og dag og må derfor kunne sove om dagen også. Noen døgn kjører vi nesten hele vakta, da er det viktig at vi får sove godt ett par timer i alle fall, sier Fyhn.

– Mer effektivt

Stasjonen ligger også nærmere Sonjatun Helsesenter, noe mennene ser på som en stor fordel.

– Vi tar ofte leger med oss ut. Satt på spissen er det dumt å skulle kjøre forbi et ulykkessted for å hente legen, dersom bygget eksempelvis hadde ligget i Sørkjosen. Dette blir mer effektivt, smiler Seljevoll.

Selv om det forrige stedet de holdt til var renovert så sent som i 2011, har arbeiderne også fått noen forbedringer i selve bygget.

NYTT: Seljevoll er fornøyd med fasilitetene.

Blant annet er en større garasje tilpasset to ambulanser slik at et pasientbytte kan skje innendørs og ikke ute i snøstorm.

Også kontoret er større og ikke minst avskjermet fra fellesarealene.

– Vi må jo skrive litt rapporter også. Nå slipper vi å sitte oppe i hverandre.

NY BIL: – Vi har også fått en ny bil. Den har mye større plass innvendig og gir bedre komfort til pasientene, sier Fyhn.