Onsdag var Skjervøy Kulturhus som vanlig er til sine sommeravslutninger, fyllt til randen med mødre, fedre, søsken, besteforeldre og annen slekt som var kommet for å se de unge, håpefulle framføre det de har øvd på gjennom vårsemesteret.

Imidlertid hadde showet en ekstra twist, for dette var det første i rekken av flere som skal markere at skolen er 40 år.

Større til jul

Dag Øivind Thingstad har ledet kulturskolen siden 2003, og er dermed den som har ledet institusjonen lengst. Han gleder seg over at det er en svært vital jubilant som startet feiringa.

– Dette er jo bare starten. Den store festforestillinga blir til jul, her i kulturhuset. Da skal vi slå - nesten bokstavelig talt - enda hardere på stortromma.

Showet fikk til fulle vist hva skolen driver med. Det var sang fra solister, grupper og kor, det var band og det var instrumentalister. Musikken spant seg fra rock og viser til joik og pop.

– Dette viser for et stort kulturliv Skjervøy har, sa ordfører Ørjan Albrigtsen under sin tale til jubilanten.

– Kulturskolen er en viktig institusjon som betyr mye for hele kommunen.

Tar ferie

Nå skal skolen ta ferie, men til høsten er det på igjen.

– Da er det mange nye elever, men også flere av de «gamle» som vender tilbake, sier Thingstad.

Under showet fikk man også markert og takket flere av skolens lærere. Blant andre Karianne Lund, som blant annet ledet barnekoret. Lund har vært ansatt i kulturskolen siden 1993, og er dermed den som har jobbet lengst i skolen.

– Vi er heldige som har så mange stabile og flinke folk i staben, konkluderer leder for kulturskolen, Dag Øivind Thingstad.

NYDELIG: Mia Myrland (f.v.) Jenny M. Dalheim Jørgsen, Ada Isaksen og Patric Hansen framførte «Har du fyr» med bravour!
dans: Kulturskolen hadde også med seg en dansetrupp for anledningen, bestående av unge talenter fra et privat kurs.
two & a half men: Unge Aksel Sørli på trommer hadde med seg pappa Sveinung Sørli og kulturskoleleder Dag Øivind Thingstad til sitt nummer.