Det er mange som har ønsket Resirkulert tilbake til Riddu, og i år skjer det.

Storfjordbandet startet opp i 2012, og har siden da fått mye oppmerksomhet for sitt talent og ikke minst spilleglede. I fjor høst slapp de den kritikerroste debutplata "Du snakke for dæ sjøl".

En blanding av surrealistiske og alvorlige tekster, samt glade rytmer og harmoniske melodier har vært Resirkulerts oppskrift på suksess, og på den måten har de klart å skape et eget segment i det norksspråklige musikklandskapet.

Joiker sin bestefar

Bandet lover også joik fra Ridduscenen i sommer, og vokalist Emil Karlsen, som har et sterkt ønske om å ivareta sin samiske arv, har vist seg å være en habil joiker.

– Mitt første møte med joik var på Riddufestivalen da jeg var liten. Med årene har interessen økt, og det siste året har jeg flere veivisere og lærere å takke for at jeg har kunne dukke dypere i dette, sier Karlsen.

– På Riddu skal jeg jokie min áddjá (bestefar). Han har vært som en far for meg hele veien, og er vel på mange måter det enda, så hvem fortjener vel en joik mer enn ham? Også er det fint å kunne hedre noen mens de lever, og ikke bare etter ens tid her, legger han til.

– Fryktelig stas

Festivalsjef Karoline Trollvik er veldig fornøyd med bookingen.

– Det er fryktelig stas å kunne booke lokale band som Resirkulert, som har vokst seg solide og etablerte på kort tid. Guttene har selvtillit og lager låter med godt budskap som er lette å like, sier hun.

– Jeg tipper det er mange som blir ekstra glade for at Resirkulert kommer tilbake til oss. De har vunnet mange hjerter i Nord-Troms og fronter vår sjøsamiske kultur på en glimrende måte.