Guttorm Rognli, leder i Storfjord snøscooterforening, sier han ikke lar seg overraske hvis det viser seg å være finske turistoperatører som har tatt seg til rette.

– Finske guider har tidligere kjørt ulovlig andre steder i Storfjord. De tar gjerne snarveier med turistene, forteller han.

Ifølge han er det også folk fra Nord-Troms-regionen som tar snøscooteren med seg og kjører til Kilpis for å dra på fjellet.

– Det er en del folk som har hytte eller camper der, ja. Men hvorvidt de kjører den veien vet jeg ikke. De kjører gjerne andre veien, mot Sverige.

Rognli skjønner godt at den menige mann kan ta feil hvis løypa det er snakk om er merket som en ordinær løype.

– Hvis grensa er der jeg tenker er det verken gjerde eller port på stedet. I tillegg vet jeg at det er vanskelig å orientere seg i området rundt Kilpis. Hvis det da ikke er skiltet godt nok kan folk tro at de kjører etter en lovlig løype. Det er veldig spesielt hvis de har fått tillatelse til merking, det får ikke folk som søker om dispensasjon i Norge, sier han.

Det er to snøscooterforeninger som har ansvar for drift av løypenett i Storfjord. Det har ikke lyktes Framtid i Nord å komme i kontakt med den andre foreningen.