– Nei, det er ikke noe personlig nederlag for meg. Jeg hadde ønsket et annet utfall, men kommunestyret har gjort et klart vedtak, og det har jeg ingen problemer med. Jeg har fått en klar arbeidsordre som jeg forholder meg til, sier Samuelsen.

Økonomisk usikkerhet

Hun påpeker at saken langt fra er over med vedtaket onsdag. Nå skal tildelingen til Skjervøy park og anleggsservice trekkes tilbake og så skal Hofsøy mekaniske innstilles på brøytekontrakten på Skjervøy.

– Så skal det være ti karensdager og da er spørsmålet hva som skjer på den tiden.

Skjervøy park og anleggsservice har bebudet at det er høyaktuelt med rettssak hvis de ikke får brøytekontrakten.

– Nå har politikerne gjort et veivalg og de er klare over konsekvensene av det. Det betyr en del arbeid og også en økonomisk usikkerhet. Så får vi ta det derfra, sier Samuelsen.

Ikke vurdert stillingen

Rådmannen og administrasjonen måtte tåle kritikk i kommunestyret onsdag og blant andre Frps Vidar Langeland sa at han ikke har mer tillit til Rådmannen i brøytesaken.

– Har du vurdert din stilling i forbindelse med denne saken?

– Nei, det har jeg ikke. Som øverste leder må man innhente kompetanse på en del ting og i dette tilfellet har vi fått kritikk på at kompetansen som vi har hentet inn ikke har vært god nok. Jeg er ikke fornøyd med måten saken er håndtert på og jeg har også beklaget håndteringen, sier Samuelsen.

Hun medgir at hun ikke hadde sett for seg de dimensjonene brøytesaken har fått.

– Hvis man ser på størrelsen på anbudet så står det ikke i stil med det fokuset som har vært i lokalsamfunnet og ikke minst de kostnadene vi har fått.