Burfjord IL har av Troms Fotballkrets fått tilbud om å fortsette i 4. divisjon.

Årsaken er at Senja 2 i romjula trakk laget fra 4. divisjon. Klubben vil i stedet melde på lag i juniorserien.

Uavhengig av den ledige plassen, har Burfjord vært i kontakt med Troms og Finnmark fotballkretser med spørsmål om A-laget kan overføres til 5. divisjon i Vest-Finnmark.

- Vi har mange spørsmål som må avklares. Styret møtes fredag og det blir spillermøte lørdag. Deretter vet vi mer om A-lagets fremtid, sier Tom-Hugo Pedersen, som trente laget i andre halvdel av sesongen.

Mindre reisebelastning

En eventuell overflytting til Finnmark motiveres med at det vil bety mindre reisebelasting. Burfjord har 6-7 mann bosatt i Alta. Sander Jensen og Jan-Åge Jensen tilhører denne gruppa.

- Hvilket råd vil du gi styret?

- Hovedfokuset er at klubben beholder A-laget, noe som per dato ikke er helt avklart. Vi ønsker neste sesong å stille med en bredere stall. Dersom Burfjord spiller i 5. divisjon, vil jeg foretrekke Finnmark, sier Tom-Hugo Pedersen.

Hvis Burfjord flyttes over til Finnmark fotballkrets, blir det bare elleve lag både i 4. og 5. divisjon i Troms.

Ingen søknad

Daglig leder Jo Are Vik i Troms Fotballkrets påpeker at det så langt ikke kommet noen søknad fra Burfjord om spill i Finnmark.

- Burfjord gjorde en uformell henvendelse for en tid siden. All den tid vi ikke har hørt mer fra dem om dette, har vi ikke regnet med at det var aktuelt. Muligheten for endring blir mindre for hver dag som går. Per dags dato spiller Burfjord i 4. divisjon Troms, forteller Jo Are Vik.