Eier av Skjervøy Fisk og Skalldyr AS, Roy Arne Pettersen, mener andre i kommunen er koblet opp på deres private ledning, og at Skjervøy Fisk og Skalldyr dermed betaler ekstra for dette.

Skjervøy Fisk og Skalldyr har to avløpsledninger, en privat for prosessvann fra produksjon og en kommunal til kloakk, servanter og lignende.

- Dette medfører at Skjervøy Fisk og Skalldyr har ekstra strømutgifter da det er vi som pumper andres kloakk ut, kloakk som ikke går gjennom kommunalt renseanlegg, opplyser Pettersen i en e-post til ordfører Torgeir Johnsen.

Han opplyser også at kommunal drenering er tilkoblet avløpsledningen deres.

Deres private avløpsledning ble tidligere gitt til Nergård AS fra kommunen for å hjelpe fiskebruket den gang.

- Det er en gammel ledning, det er lenge siden den ble gravd ned og det er vanskelig å finne ut hvem som er koblet på den, sier ordfører Torgeir Johnsen.

Rettferdig løsning

Skjervøy Fisk og Skalldyr AS er i dialog med kommunen angående avløpsledningen og kloakkavgiften.

Johnsen sier de prøver å finne en løsning som er rettferdig.

Skjervøy Fisk og Skalldyr avgiftsbelegges etter forbruk. De har en avtale med kommunen som sier at 30 prosent av deres vannforbruk utgjør grunnlaget for hva de betaler i kommunal avløpsavgift.

Lerøy Aurora AS betaler 75 000 kroner årlig i kloakkavgift. Dette mener Pettersen er lite i forhold til hva Skjervøy Fisk og skalldyr AS er pålagt å betale i følge inngått avtale med Skjervøy  kommune. Lerøy Aurora har et høyere vannforbruk enn Skjervøy Fisk og Skalldyr.

- En vanlig husstand betaler noen tusen kroner på kloakk. Om man setter det opp mot en bedrift med over 100 ansatte skjønner man at 75 000 kroner i kloakkavgift ikke er spesielt rabattert.

Betaler gjerne mye

Johnsen forteller at begge parter ønsker å komme fram til en løsning.

- Det jeg som ordfører har fått klar beskjed om er at Skjervøy Fisk og Skalldyr gjerne betaler mye eller lite, det viktigste er at alle betaler likt i henhold til forbruk, sier Johnsen.

Johnsen sier videre at regulativet som forteller hva avgiftene skal være er utdatert.

- De skulle vært oppdatert i 2008 da den nye plan- og bygningsloven kom, men det ble ikke gjort. Kommunen har en jobb å gjøre for å få disse oppdatert så de passer til dagens forhold, sier han.

Johnsen tror ikke det er mulig å få gjort noe med dette i år, men kanskje i første halvår av 2015.

- Med mindre vi kan finne en rettferdig løsning for disse bedriftene før, sier han.

EIER: Roy Arne Pettersen.