At Maursundtunnelen lekker sjøvann på grunn av reprasjonsarbeid har vært et irritasjonsmoment for mang en bilist den siste tiden.

De verste lekkasjene er tettet igjen, men fortsatt renner det fra flere plasser. Det blir det imidlertid ikke gjort noe med det inntil videre, da arbeiderne har tatt ferie.

Diktet sang

En av bilistene som har fått merke dette er Peter Vang fra Nordreisa. I går kveld tydde han til Facebook for å ta et humoristisk oppgjør med tunnelen som lekker saltvann.

Denne sangen postet han på Statens Vegvesens sider, sammen med bilde av en sei på frontruta. Du skjønner sikkert raskt hvilken melodi som hører til.

Så mye rart kan hende når man kjører i tunnelog det jeg skriver om er ikke tull:Vi visste jo at denne her var ikke helt på stell,men ikke at den hadde svære hull...!For ned fra hullet deiset det en grå og liten fyr,en overrasket undersjøisk ting,den sprellet under vindusvisker'n som en fektet tyrog vi skjønte at det var en grønnsporing.

Vi har en småsei på ruta,grønnspo-ring, grønnspo-rang,vi har en småsei på ruta,tunnel-sang!Viiiii har verken fiskeboller eller bollefisker,men vi har en småsei på ruta.

(God aften, Statens Vegvesen,det har går ikke an,vi kan'ke ha det sånn i vår tunnel!Den lekker som ei sil og skitner bil'n med salt sjøvann,og jammen ett og annet fiskesprell!)

Vi har en småsei på ruta osv...

Sprang til fjæra

Da vannspruten begynte for et par måneder siden tok fantasien overhånd hos Vang. Han forteller han tenkte at enn om man kjører der og så deiser det ned en fisk - og da begynte det virkelig å danne seg morsomme bilder i hodet.

- Jeg var en tur på Skjervøy i går, og så en del småsei. Jeg tok stanga og sprang ned til fjæra, og på andre kastet fikk jeg fisk, sier Vang.

Fisken tok han med seg i en pose i bilen, og da han kom ut fra tunnelen klasket han den på ruta og tok bildet.

- Jeg la det ut på Facebook i natt, og har sett at mange har reagert. Det har vært mye wow og haha, og masse likes, ler han.

Holder humøret oppe

Selv om bildet og sangen ble til som en spøk, er det en seriøs undertone i innlegget. Vang har aldri tenkt at det er utrygt å kjøre gjennom, men han synes det er irriterende.

- Bilen ser ikke ut etter en tur gjennom der, og man vet jo hva saltvann gjør med bilen, både med lakk og andre ting, sier han.

Likevel mener han at han må kunne le av det man kan le av, og holde humøret oppe selv om bilen blir dynket i saltvann.

- Så kan man synge på sangen mens man vasker bilen etterpå, fleiper han.

Neste gang han skal gjennom tunnelen håper håper han det blir nok fisk til å mette hele familen.

- Man skal ikke være storforlangende, men en liten grønnsporing er jo ikke mat til katta engang. Neste gang skal jeg ta lokket av takboksen og se om jeg får nok til en middag, ler han.