- Endelige tall er ikke klare, men vi hadde forventet et bedre resultat enn hva realitetene viser seg å bli, sier festivalsjefen.

Festivalen første helga i juni satte ny rekord i antall solgte billetter. Samtidig var været dårligere enn på de fire første utgavene.

- Vi opplevde alt fra snøbyger til sol, minnes Henriksen.

Fast helg

Ledelsen har etter å ha gått noen runder med seg selv bestemt at det blir festival også neste år på Lenangsøyra. Datoene er fredag 2. og lørdag 3. juni.

- Vi frykter ikke at kollisjon med pinsa vil slå negativt ut, forteller Henriksen.

LRR må ta hensyn til at camping og parkering skjer på dyrket mark. Konfirmasjonen i Lyngen er før og etter pinse.

Frank Henriksen og øvrig ledelse av LRR ble overrasket da regnskapstallene begynte å tegne seg.

Mindre salg

- Hva er forklaringen på regnskapet?

- Salg av mat og drikke ble mindre enn beregnet. I tillegg er det svindyrt å arrangere festival. Vi håper å ende opp med nullregnskap. Jeg er glad for at det i hvert fall ikke blir blodrøde tall.

Et langt bedre forhåndssalg av billetter enn tidligere ble viktig for økonomien. 50-60 personer valgte å sitte hjemme med billett som følge av dårlig vær.

Merkenavn

Frank Henriksen vedgår at den sjette festivalen i noen uker i sommer og høst hang i en tråd. Gnisten blant sentrale frivillige var ikke på topp.

- Vi vurderte å gi oss. Konklusjonen ble likevel at vi fortsetter Vi føler sterkt samhold i bygda og vi ønsker fortsatt å skape noe. Vi har stor støtte og er i ferd med å bygge opp et merkenavn. Det har vi ikke lyst til å gi slipp på.

- Hvilke artister kommer i juni 2017?

- Jobben med bookingen har startet. Det er utfordrende å treffe med musikken. Vi vil satse like tungt på bandene som tidligere år. Jeg har lyst til å se mot utlandet, forteller Frank Henriksen.

Like før årsskiftet kan ventelig gruppene presenteres.

BALANSE: Festivalsjef Frank Henriksen håper regnskapet i beste fall går i balanse. Foto: Arne Teigen Foto: Arne Teigen