Natt til 28. januar i år brøt det ut brann i kles- og garnforretningen Flexi Klær AS, på Storslett. Hele butikken brant ned i ruiner. Tove Olaussen (49) mistet familiens livsverk.

Les saken: – Det er helt uvirkelig. Jeg har mistet alt

Nå leier hun et midlertidig lokale hos Bo-hus på Storslett. Etter å ha fått ting under kontroll er hun klar til å starte på nytt.

De nedbrente materialene er tømt fra tomta. Nå trenger hun bare en arkitekt og snekkere. Olaussen har engasjert en arkitekt i Alta til å tegne et nytt bygg.

Vanskelig å få gjort noe i ferien

Arkitektene er for tiden på ferie og planene må derfor vente til sommeren er over.

– Det er vanskelig å få gjort noe i ferien. Når det er ferie er det som om halve Norge blir satt på pause. Mange leverandører har stengt i fellesferien, sier hun.

Til nå har ikke Olaussen møtt på noen andre problemer. Hun forventer at utfordringene kommer senere når hun begynner å bygge.

Det tar tid

Olaussen har gitt innspill til arkitekten om hvordan hun tenker, men hun prøver å gi spillerom slik at han får jobbe. Før selve byggeprosessen starter er det mye som må på plass.

Hun ønsker et mer moderne bygg når det nye bygget skal på plass, men selve konseptet for Flexi vil forbli det samme som før.

– Det er realistisk å tenke at det vil ta et år før det er klart igjen. Først må det tegnes, så godkjennes av kommunen og til slutt ut på anbud før bygge oppstart. Det tar tid, sier Olaussen.

Sllik så det ut før tomta ble ryddet etter brannen. Foto: Kristina Båtnes Hestdahl
Nå er tomta klar for nytt bygg. Foto: Johanne Pettersen Elvestad