På 1800-tallet var et tredvetalls kobbergruver i drift på fjellet mellom Kjækan og Badderen i Kvænangen. Nå håper selskapet EMX Exploration Scandinavia AB på å kunne finne funn som kan være drivverdige med moderne drift.

Dette skriver avisa Nordlys.

Selskapet har sendt varsel til Direktoratet for Mineralforvaltning, om at de vil gjøre feltarbeid på sine undersøkelsesrettigheter Burfjord 18,19 og 20.

Ifølge avisa har leteprogrammet Mineralressurser i Nord-Norge (MINN) kartlagt at det trolig ligger både gull og platina i Kvænangen. Etter EMX Explorations innledende undersøkelser de siste årene, er det gjort lovende funn av kobber. I prospektet Burfjord, er det gjort funn med kobbermineralisering i et tre kilometer langt og 100 meter dypt segment.

Området er tilgjengelig gjennom en seks kilometer lang traktorvei fra Badderen. Veien er opprinnelig bygget i forbindelse med kraftutbygging, og er nylig oppgradert i forbindelse med utbyggingen av den nye linja til Statnett.

EMX Exploration er eid av Boreal Metals Corp, som har fire prosjekter i Norge og Sverige.

GLIMRER: Også i Reinfjord er det gjort interessante funn. Geolog Rune Larsen og ordfører i Kvænangen, Eirik Losnegaard Mevik i 2015. Foto: Torbjørn O. Karlsen