Næringssjef Stig Kjærvik i Lyngen kommune gleder seg over at et areal på 30 dekar like før for Lyngsdalselva rundt 1. oktober kan tas i bruk.

- Kommunens oppgave er å legge til rette for eksisterende og nytt næringsliv. Flere bedrifter på Furuflaten har planer om å utvide driften, noe som betyr flere arbeidsplasser, økt bosetting og skatteinntekter. Optimismen råder i bygda, sier Kjærvik.

Hvis alt av planer realiseres, kan det i 2020 være inntil 200 arbeidsplasser i industrien på Furuflaten. I så fall over en fordobling av dagens antall.

Holder budsjettet

Klargjøringen av det nye industriområdet beløper seg til nitten millioner kroner. Av dette har Troms fylkeskommune bidratt med fem millioner og vertskommunen med resten. Kjærvik forsikrer at budsjettet holdes.

Vann og avløp, ny vei og belysing gjør at området blir topp moderne. Grunnarbeidet befinner seg i sluttfasen.

- Hvem blir brukerne?

- Haplast og AkvaRen er blant de som har behov for å utvide lokalene.

- Når er noen bedrifter på plass?

- Vi regner med at første byggesøknad sendes til rådhuset i løper av september. En eller flere bedrifter kan i løpet av vinteren være i drift, sier Stig Kjærvik.

Akutt behov

Kjærvik opplyser at på Furuflaten Sør har Cinderella Eco Solution neste år planer om utvidelse. Arbeidet med reguleringsplanen har startet. Ny industrikai inngår i planene.

Mangel på boliger har vært ei utfordring for å rekruttere ansatte til Furuflaten. Kjærvik opplyser at Lyngen kommune i sommer sikret seg et ni dekar stort område på Furuflaten. To boliger er i ferd med å bli satt opp på Tangen-eiendommen, som gir plass til sju tomter.

De akutte behovene er i ferd med å bli løst. Det er også mulig å bruke nabotomta.

Kjærvik registrerer optimisme i næringslivet også i andre bygder i Lyngen. Primærnæringene og reiseliv viser vekst.

- På Lyngseidet er Opplysningsvesenets Fond den største hindringen for positiv næringsutvikling, forteller næringssjef Stig Kjærvik.

- Krever stor tålmodighet

Maskinkjører Cato Rognli har plastret 350 meter av utløpet av Lyngsdalselva og sjøkanten.

- Han har utført et imponerende stykke arbeid, roser næringssjef Stig Kjærvik.

Storfjordingen Rognli er ansatt hos Brødrene Karlsen Anleggsdrift AS på Storsteinnes.

- Jeg er fornøyd med resultatet. Det handler om å være tålmodig for å få steinene på plass, sier Cato Rognli.

Han forteller at sikringen gjøres for å stå bedre rustet mot utgraving i tilfelle vesentlig høyere vannstand og flom i elva.

Maskinkjører Cato Rognli får skryt av næringssjef Stig Kjærvik. - Han har utført et imponerende stykke arbeid. Foto: Arne Teigen