Fredag 1. desember er det møte i Nordreisa formannskap. En av sakene som skal tas opp er svømmehallen ved Storslett samfunnshus.

Svømmehallen ble bygget i 1972 og oppfyller ikke dagens krav i forhold til universell utforming. I saksdokumentene for formannskapsmøtet står det blant annet at: "Selve bassenget ser pent ut, men årlig må det skiftes mange fliser. Antallet fliser som skiftes ut øker fra år til år. Det tekniske utstyret med sandfilter, ventilasjon mm er dårlig. Det kan ryke når som helst."

Teknisk anlegg må byttes ut. Årlig brukes mye ressurser for å holde tekniske anlegg ved like.

To alternativer

Det er to alternativ for ny svømmehall i Nordreisa som begge gir tilfredsstillende løsning; Det gamle anlegget kan renoveres og det bygges nytt garderobebygg i tilknytning til svømmehallen eller bygges nytt svømmeanlegg. Administrasjonen anser det som mest hensiktsmessig å renovere svømmehallen som er i dag.

Et grovt kostnadsanslag for et nytt bygg vil være 70-80 millioner kroner. Det er noe usikker hva det vil koste å renovere, men det kan stipuleres en kostnad på 30 – 35 millioner kroner.  En ny svømmehall i et nytt anlegg har større fleksibilitet på lokalisering og innhold. Renovering av det eksisterende anlegget er mindre kostnadskrevende, og krever at det bygges nytt garderobebygg i tilknytning til svømmehallen.

Rådmannens innstilling går ut på at;

  • Svømmehallen skal renoveres og det skal bygges et nytt garderobebygg i tilknytning til svømmehallen.

  • Det gjennomføres et forprosjekt som grunnlag til en beskrivelse for totalentreprise.

  • Det settes en ramme for forprosjektet på kr. 1.000.000,- som innarbeides i budsjett- og økonomiplan 2018-2021.

  • Utvendig renovering av hele bygget inngår i prosjektet og at endelig byggeprosjekt med beskrivelse, kostnader og finansieringsplan legges fram for kommunestyret.