I formannskapet mandag vedtok politikerne å iverksette planene for et nytt industriområdet på Kollagernesset i havna.

Formannskapet har vedtatt å bruke inntil 11 millioner kroner på en utfylling her. Ordfører Ørjan Albrigtsen ser det som et ledd i en satsing på næring i kommunen.

– Vi satser på næring og mener vi har for lite sjørettet areal i havna. Vi jobber med flere alternativer, sier Albrigtsen om de svære utfyllingsplanene.

– Det er på 23.000 kvadratmeter, så det er vanvittig stort.

Ferdig regulert

Området har vært regulert til industriformål siden 2010 men først nå går man videre med prosjektet.

– Det er gjort en grundig forarbeid. Grunnboringer er gjort og alt er på plass for å starte. Det er et veldig spennende prosjekt i et veldig spennende område, sier Albrigtsen om industrianlegget som blir på størrelse med fire fotballbaner, sier Albrigtsen.

Prosjektet har altså en totalramme på 11 millioner kroner, men noe av dette er det planen at fylkeskommunen skal bidra med.

– Det er meningen at de skal bidra med såkalte RUP-midler, men de forutsetter en kommunal andel. Den er på plass. Så håper jeg at vi får et vedtak før jul i fylkeskommunen, slik at vi har ting klart til kommunestyremøtet 16. desember, sier ordføreren.

At man må ta i bruk sjøen for å få næringsareal er betegnende for situasjonen på Skjervøy.

– Vi har manko på næringsarealer, så derfor må vi fylle ut nytt område. Vi ønsker utvikling og vi ønsker å gi bedrifter mer handlingsrom, sier Albrigtsen.

– Det er for tidlig å kommentere hva vi skal ha inn her, men Boreal, som er en av naboene til området har uttrykt interesse, sier ordføreren.

Skjervøy må ta i bruk sjøen for å få næringsarealer nok, slår Ørjan Albrigtsen fast. Foto: Torbjørn O. Karlsen