Det italienske selskapet Rebaioli som har fått kontrakten på å bygge ut 420 KV kraftlinjen mellom Balsfjord og Reisadalen, har valgt Skibotn og Brennfjell militærleir som deres hovedkontor de neste tre- fire årene.

Ifølge Bjørn Frang i selskapet Rebaioli Norge, valgte de Brennfjell blant annet på grunn av hensiktsmessig logistikk i forhold til arbeidet som skal utføres.

– Men vi har også hatt en svært god dialog med kommunen som har vært svært imøtekommende, forteller Frang til Framtid i Nord.

Han kan videre opplyse om at de også vil ha behov for en del overnatting og forpleining i de andre kommunene hvor de skal arbeide.

100 arbeidere

Rebaioli er nå i gang med å transportere maskinparken fra Ofoten til Skibotndalen.

Videre kan Frang opplyse om at de ganske umiddelbart vil sette i gang med støypearbeid av fundament til mastene, og at de starter opp både i Balsfjord og Reisadalen samtidig. Omlag 50 - 70 arbeidere vil være i sving i første fase.

– Etter hvert vil også arbeidet med selve kabelstrekningen og monteringen starte opp, og da vil det nok være omlag 100 arbeidere i sving, opplyser Frang. Det er arbeidere i hovedsak fra Italia, men også fra Norge, Portugal og Brasil. Det er alle arbeidere som ifølge Frang er vant med Nordnorsk vinterkulde

Stor aktivitet

Arbeidet med kraftlinjen er nå i statfasen, og Frang kan fortelle at det vil bli stor og hektisk aktivitet også ved hovedkontroret i årene fremover. Bedriften har ifølge han en klar policy om god kontakt med - og være delaktig i lokalsamfunnet.

– Vi har aldri tidligere hatt konflikter med lokalsamfunn, samt fått god annerkjennelse for den jobben vi har gjort blant annet i Ofoten, kan Frang opplyse.

Men også det lokale næringslivet vil nok være svært fornøyd de neste fire åra når omlag 100 arbeidere skal leve og bo i Skibotnområdet.

Viktig arbeid

Ifølge Frang er det et svært omfattende prosjekt som de nå skal ta fatt på.

– Det er også et viktig arbeid, mener han, og forklarer hvordan den nye kraftlinjen sikrer infrastruktur.

Statnett har tildelt Rebaioli arbeidet med kv 420 kraftlinjen mellom Balsfjord til Reisadalen, mens strekningen fra Reisadalen til Skillemoen i Alta er tildelt Eltel. Samlet utgjør dette kontrakter for ca 1 milliard kroner.

Bjørn Frang ved Rebaioli Norge. Foto: Rebaioli