Nord-Norge har blitt en ettertraktet destinasjon for sykkelentusiaster, og stadig flere ønsker å oppleve nord-norsk natur fra sykkelsetet. Salg av sykkelpakker har vokst betraktelig de siste årene, og flere steder rapporteres det om ar sykkelutleie for turister blir stadig mer populært.

Økende interesse

Det er selv-guidede sykkelturer over flere dager det selges mest av, og stadig flere ønsker å kombinere ferien med vandring i fjellet, kajakkpadling og andre aktive opplevelser, forteller reiselivssjef i NordNorsk Reiseliv, Lena Nøstdahl i en pressemelding.

- Mange av dem har vært på sykkelferier andre steder i verden, men har Norge som sin «bucket list».

Hushovd tipser

Thor Hushovd, rittambassadør for Arctic Race of Norway og tidligere verdensmester i landeveissykling, har forståelse for hvorfor flere kommer til Nord-Norge for å sykle. Han trekker spesielt frem tre sykkeldestinasjoner som sine favoritter:

1. Lofoten:

– Som alle vet er Lofoten et flott reisemål i utgangspunktet, men det blir faktisk enda bedre fra sykkelsetet. Du kommer tettere på naturen, fjellene og fiskeværene, og får virkelig kjenne på den friske sjøluften, sier Hushovd.

2. Lyngen:

– Lyngen er veldig spektakulært, og et av de beste stisykkelområdene i Norge. I Skibotn er det utrolig mange bra løyper hvor man kan leke seg med terrengsykkelen. Det finnes sykkelstier i Lyngenfjorden som går opp mot 1.000 meter over havet, og utsikten på toppen er uslåelig, sier den tidligere verdensmesteren.

3. Øyhopping på Helgeland:

– Helgelandskysten passer godt for familier, og øyhopping er godt egnet for sykkelturisme. Her kan man dra på dagsturer på øyene eller sykle en lengre rundtur. Nesnaøynene har eksempelvis masse vakker natur og gode turmuligheter, eller man kan sykle til kjente landemerker som Torghatten og De Syv Søstre, avslutter Hushovd.