For anledningen er behandlingen av K-Sekretariatets rapport for en måned siden i kommunestyret. Diskusjonen ble brått avsluttet av ordfører Dan-Håvard Johnsen (Ap), mens Stein-Are Olsen (Samhold Lyngen) ventet på å få ordet.

Olsen har i ettertid oppfordret Fylkesmannen til å foreta lovlighetskontroll. Han har med seg Karl-Arvid Brose (Sp), Fred Skogeng (H) og Willy Wikbo (FrP).

Les også: Nå skal spillemidlene prioriteres

Ordføreren ser for seg en helt problemfri debatt tirsdag i kommunestyret.

Habilitet

- Lyngenhallen Drift har ikke fått noen anmerkninger verken i generalforsamlingen eller K-Sekretariatet. Det blir enkelt å behandle rapporten.

- Legger du opp til en fullverdig debatt hvor alle får si sin mening?

- Ja.

Dan-Håvard Johnsen vil be kommunestyret vurdere hans habilitet som følge av sine tidligere engasjement som trener for A-laget til Lyngen/Karnes.

Les også: Lyngehallen - noen kommentarer

I debatten i november-møtet ble styreleder Johnny Hansen i Lyngenhallen Drift regnet som inhabil. Det ble også reist spørsmål ved habiliteten til tidligere styremedlem Kjell-Ivar Robertsen. Kommunestyret rakk imidlertid ikke å konkludere om habiliteten før ordføreren avsluttet saken med å ta rapporten til orientering.

Grove feil

Stein-Are Olsen og de tre andre politikerne begrunner behovet for lovlighetskontroll med grov saksbehandlingsfeil. Fylkesmannen har oversendt klagen til kommunestyret.

Les også: Fikk munnkurv på kommunestyremøte (pluss)

Kvartetten påpeker at det ikke ble votert over habilitet. Både Johnny Hansen (Ap) og Sølvi Jensen (Ap) tok ved minst hver sin anledning ordet uten å bruke talerstolen. Olsen fikk derimot ikke slippe til.

- Vi mener dette er grov saksbehandlingsfeil. Fylkesmannen må vurdere saken. Det er en fallitt for vårt demokratiske system dersom bare noen representanter får komme med sitt syn, mens andre blir nektet.

De understreker at det er to ulike syn om Lyngenhallen Drift.

- Dette var ikke en vanlig orienteringssak, men en omfattende sak, som har fått mye oppmerksomhet. Den er i offentlig interesse og det er lagt ned mye ressursbruk, skriver Stein-Are Olsen, Karl-Arvid Brose, Fred Skogeng og Willy Wikbo.