I 08.00-tiden tirsdag morgen kunne driftsleder ved Tromsø lufthavn, Svein-Idar Henriksen, opplyse til iTromsø at flytrafikken på morgenen hadde gått greit til tross for tåken som hadde begynt å legge seg over flyplassen.

- Det meste har gått som normalt selv om det er tåke. Vi har ikke måttet stenge. Det er et lavt tåkedekke som ligger som et lokk over oss, men flyene har sikt lenge og de ser tidlig etter at de har tatt av, sa driftslederen da.

En time senere, rundt klokken 09.00, er situasjonen imidlertid en annen.

- Tykt med tåke

- Vi trodde at tåken skulle lette, men den har blitt verre. Det har ført til flere kanselleringer og forsinkelser hos oss, sier Henriksen til iTromsø.

- Det er tykt med tåke her nå. Hvis det ikke letter så vil vi få store forsinkelser utover dagen, legger han til.

Han opplyser at et Widerøe-fly fra Alta måtte snu og dra tilbake etter at tåken forhindret det fra å lande i Tromsø. En flymaskin fra Norwegian og SAS, som reiste fra Alta og skulle mellomlande i Tromsø på vei til Oslo, har flydd over og rett til Oslo.

Flere kanselleringer

- Vi vil få flere kanselleringer og forsinkelser utover formiddagen, men folk må likevel møte opp til riktig tid på flyplassen, sier Henriksen og legger til:

- Vi er en flyplass hvor fly ofte mellomlander før de skal videre til Oslo eller resten av Nord-Norge, og det kan bli flere kanselleringer hvis tåken ikke letter.