I ni år har Karlsøy kommune hatt samarbeid med Tromsø kommune. Det har vært et visst samarbeid med Balsfjord, men så langt er det ikke gjort formelle vedtak. Brannsjef Sollid har gitt tilbud for hva beredskapen vil koste. Partene er enige, men avtalen kan ikke setes i verk før kommunestyret i Balsfjord har sagt ja og avtalen er lagt fram for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Har erfaring

- Vi har erfaring fra samarbeidet med Karlsøy kommune. Den er ni år gammel og har fungert godt. Modellen for Balsfjord er lik den vi har praktisert. Vi planlegger en tjeneste som tilsvarer et halvt årsverk, og vi er pålagt å drive brannforebyggende arbeid, sier Sollid.

Han kan snart utvide sitt ansvarsområde etter å ha vært brannsjef i Tromsø og Karlsøy i lang tid. Nå blir han sjef medansvar for Balsfjord. For noen år siden ble det laget et forslag om å organisere beredskapen i en større region. Det ble motbør og kun et samarbeid mellom Tromsø og Karlsøy. Nå er Balsfjord snart med og det regionale ansvarsområdet er blitt litt større.