I april skrev Framtid i Nord om masser som dumpes på Manndalsklubben. Naturvernforbundet i Troms skriver i en pressemelding at de nå har sendt en bekymringsmelding til Kåfjord kommune og Statens vegvesen om den ureglementerte dumpingen.

Leder for Naturvernforbundet Troms, Anne-Lise Mortensen skriver at konsekvensene av dumpingen i fjorden medfører forurensning av fjorden. I bekymringsmeldingen skriver Naturvernforbundet at denne dumpingen uten tillatelse bryter med Forurensningsloven.

– Høyt skattet naturområde

I følge Naturvernforbundet kan forurensningen blant annet sees i form av plastbiter og annet som flyter i vannoverflaten og at strandsonen nå er blokkert av sprengningsmassene.

– Et høyt skattet naturområde brukt til fiske og rekreasjon er nå ødelagt for befolkningen i Manndalen, står det i bekymringsmeldingen.

Det er i forbindelse med Statens Vegvesens veiarbeid rundt Manndalsklubben at masser er dumpet over rekkverket. Prosjektleder Ivar Kaino i Statens Vegvesen fortalte i april at det har vært utfordringer i forbindelse med sprengninger, og at vegvesenet noen ganger har måtte prioritert å få veien åpnet så fort som mulig. Da har det blitt lagt masser utfor rekkverket. Prosjektlederen understreket at massene skal fjernes.

Les saken: Masser dumpes over rekkverket: – På tur å ødelegge hele området