Det kongelige Hoff har nemlig for første gang i år, ønsket å hedre personer rundt om i landet som har vist en enestående dugnadsvilje for lokalmiljøet.

Sørensen ble som en av de, plukket ut for sin langvarige innsats for utvikling, tilrettelegging og vedlikehold av tur- og trimstien opp til Truiski i Sørkjosen.

Det spesielle besøket fant sted 10. oktober og sammen med et 60-talls andre ildsjeler, fikk han hilse på både kongen, dronningen og prinsesse Astrid.

Konsert og taler

Sørensen forteller at han hadde en fin opplevelse av turen til hovedstaden.

- Når vi kom inn fikk vi en omvisning rundt på Slottet og fikk se både ballsalen, fugleværelset og statsrådets kontor, forteller han.

Inkludert i den tre timer lange seansen var det også satt fram te og kaker på bordet og lagt inn diverse taler - både fra kongefamilien og andre.

Musiker og visesanger Ole Paus spilte og sang i tillegg for de fremmøtte.

Populær turrute

Arbeidet Sørensen har lagt i turløypa opp gjennom årene har vært formidabel.

Uten noen form for godtgjøring og til dels med egne midler har han vært med på å gi både området og folkehelsa et betydelig løft i kommunen.

Sørensen står blant annet ene og alene bak den store gapahuken som befinner seg nærmere toppen.

Fra 1. mai til 1. oktober i år hadde gapahuken hele 7000 besøk registrert i trimboka - det er ny rekord.

Torbjørn Sørensen ble tidligere denne måneden hedret av både konge og dronning for sitt massive arbeid lagt ned i turløypa opp til Truiski i Sørkjosen. Foto: Thomas Wahlgren