Det nye gulvet er etterlengtet for mange av de som benytter hallen.

- Dette har vi ventet lenge på, og noe vi ser fram til. Gulvet er slitt og vi har hatt barn som har fått belastningsskader på grunn av at gulvet ikke er bra. Det vil komme alle andre idretter til gode som bruker hallen også, forteller leder for håndballgruppa i Nordreisa IL, Hanne Fjellstad.

Hun forteller at hallen også blir brukt flittig av de forskjellige skolene i kommunen.

- Og det er de samme ungene som er inne i idrettslagene, så det er kjempebra at det skjer ting. Det har vært jobbet i masse, masse år med dette så nå satser vi på at fremtiden blir bra for brukerne av hallen. Både voksne og barn, sier Fjellstad.

Bestilles fra Sveits

Virksomhetsleder i byggdrift og Nordreisa kommune, John Arne Jensen, forteller at det er Elverum Takservice AS som fikk anbudet på prosjektet.

Gulvet som nå skal legges er forholdsvis likt gulvet som har ligget der til nå.

- Men det blir lagt etter dagens krav. Det er også en enda sterkere type gulv, som vil holde rundt 30 år - avhengig av renhold og slike ting. Gulvet vil bli bestilt fra Sveits og av referanser jeg har sett på har samme type blitt brukt flere plasser. Gulvet har også fem års garanti, sier han.

Jensen forteller at jobben med å legge nytt dekke vil ta ca. 14 dager.

- De regner med at innen slutten av september, så skal alle varene være på plass her oppe. I uke 40-41 vil så arbeidet utføres, og i denne perioden vil hallen bli stengt. Fram til da kan man bruke hallen som vanlig. Det er i hvertfall planen. Den blir merket opp etter det jeg har fått opplyst som ønsker fra de som bruker hallen, så dette tror jeg kommer til å bli bra, sier Jensen.

Som en bonus opplyser han også at det jobbes med å få ei ny resultattavle opp på veggen i hallen.

- Den som er der nå er ikke noe særlig bra, så jeg driver for øyeblikket å lete etter en god pris og et tilbud fra forskjellige, sier Jensen.

I tillegg til nytt banedekke er flere andre tiltak gjennomført.

- Det er montert nye ledlys i hallen som er bevegelsesstyrt, varmepumpe, og behovsstyrt ventilasjon. Dette gjør at vi sparer energi på bygget. Ut over høsten blir også tak og andre tekniske installasjoner gjennomgått, slik at vi får en hall som kan fungere godt i flere år fremover, opplyser Jensen.

Gledelig

I alt er det ca. 1000 m2 gulv som skal skiftes ut.

Ordfører i Nordreisa kommune, Øyvind Evanger, deler entusiasmen med idrettslaget for at det nye gulvet nå kommer på plass.

- Det som er der nå er både slitt og hardt, så det er både kjært etterlengtet og etterspurt av brukerne av hallen. Vi må enda avklare med idrettslaget at vi finner en periode der det er OK å sette i gang arbeidet, men det regner jeg med skal gå bra. De er interesserte i å få det byttet, og er noen av de som har stått på mest for å få det til å gjøres, sier han.

Leder for håndballgruppa i Nordreisa IL, Hanne Fjellstad. Foto: NORDREISA IL