Mandag kan det bli over 20 grader og strålende solskinn flere steder i regionen. Blant annet på Storslett er det meldt 22 grader, imens i Skibotn melder yr.no om 23 grader.

– Det ligger et høytrykk øst for oss som gir vind oppover kysten og forholdsvis høye temperaturer. Det er gode muligheter for at det blir over 20 grader, og prognosene viser 22 grader på mandag på Storslett, sier statsmeteorolog Gunnar Noer til Framtid i Nord.

Usikre prognoser

Tirsdag vil temperaturene trolig synke noe, imens det vil bli varmere igjen på onsdag og torsdag. Prognosene for resten av uka er mer usikre.

– Vi klør oss litt i hodet med utviklinga, fordi det er mye fram og tilbake med prognosene – når det blåser vind oppover kysten, så kan det fort snu. Det skal i alle fall være rolige vindforhold og perioder med sol de neste dagene – og det er lov å være optimist! sier Noer.

– Det kan kanskje bli oppimot 20 grader på onsdag også, men så skal det igjen bli litt kjøligere. Folk må bare ha grillen klar og hive seg rundt på kort varsel!