Denne saken ble først publisert 7. april 2022, men blir nå åpnet for alle som en del av Framtid i Nords julekalender.

– Jeg er så i mot netthandel. Jeg liker det rett og slett ikke.

Det sier butikkeier Aina Isaksen på Aina AS på Skjervøy like før butikkens nye nettbutikk skal lanseres. Hun har drevet den fysiske klesbutikken sin i 15 år - og trives godt med det.

Men nå skal hun altså starte opp en nettbutikk som et supplement til butikken i Strandveien.

– Ja, vi håper og tror at vi er oppe og går snart, ja. Det er mye arbeid for å komme i gang, men vi satser på å være i gang fredag, sier Isaksen.

Aldri shoppet på nett

Dermed går hun inn i en verden hun altså har hatt et svært så anstrengt forhold til.

– Det har jeg, ja. Jeg har faktisk aldri bestilt noe på nett! Jeg er også ganske håpløs med tekniske ting generelt. Det er mange som kjenner meg som ler godt når de hører at jeg skal starte nettbutikk, sier Aina, og ler litt selv også.

Som butikkeier på et lite sted mener hun har hatt god grunn til å bekymrer seg for økt netthandel.

– Ja, det er klart vi er sårbare. Jeg er livredd for småbutikkene på små plasser med all netthandelen som foregår og jeg blir sur når venninnene mine sier de har handlet på nett, sier Isaksen.

Heldigvis for Aina så har hun to døtre som kan bistå henne med nettbutikken. Den ene, Tina Bjørvik, skal begynne i butikken 1. juni, mens Jannike har jobbet mye med nettbutikken mens hun har hatt fødselspermisjon.

– Ja, jeg hadde ikke gjort dette uten dem! Jannike har gjort alt arbeidet med nettbutikken. Og litt av motivasjonen min for å gjøre dette er å skape en arbeidsplass til i bedriften, til Tina. Og da må vi gjøre noe som fenger henne. Så hun får ansvaret for nettbutikken, sier Aina Isaksen.

Gode år

Til tross for det har butikkdriften gått bedre og bedre, ifølge Isaksen.

– Ja, vi har hatt gode år. 2021 var et kjempeår og 2022 ser også veldig bra ut. Det er mye aktivitet og butikkdriften skal gå videre, som før. Tina har lyst til å utvide driften også, og blant annet prøve litt andre åpningstider innimellom, sier Isaksen.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger de gangene vi har gjort det. Kundene liker det og vi liker det. Og vi ser også at det er lønnsomt for oss å ha åpent for eksempel på kveldstid. Jeg føler at vi må gjøre noe sånn at ikke alle sitter på nettet og handler. Men jeg ser jo også utviklingen og at det blir mer og mer netthandel. Da går det den veien at man trenger nettbutikk også for å henge med.

I hele Nord-Troms

Og selv om hun er ekstremt skeptisk til internett og alt dens vesen, så har hun tro på at nettbutikksatsingen skal gå fint.

– Jeg har jo trua på at det skal gå bra, ja. Vi satser litt på dette, men jeg tenker litt sånn at vi allerede driver med nettbutikk. Vi har kunder rundt omkring i både Tromsø og Nord-Troms, og vi sender varer ut fra butikken. Så jeg håper og tror at dette skal gå, sier Aina.