Torsdag formiddag åpnet På Taket kafé i Sørkjosen. Et femtitalls mennesker hadde tatt turen til kafeén like etter åpning.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle komme så mange samtidig. Men ti på tolv var det bare å gjøre seg klar uansett om vi var det eller ikke, sier daglig leder og eier av kafeén, Stine Iversen.

Tekniske startvansker

Formiddagen bød på litt startvansker da en feil kabel gjorde at bankterminal og kassesystem ikke fungerte i lag.

– Det er litt kjedelig at ikke alt får på skinner. Samtidig har jeg fått mange fine tilbakemeldinger i dag der folk sier de synes det er blitt fint her. Jeg stoler på det dem sier, og skal absolutt ikke klage, smiler hun.

Torsdag hadde På Taket kun åpent en halv dag.

– Det var i utgangspunktet for å vise fram kafeén siden vi regnet med at folk var nysgjerrige. Noen har kjøpt smørbrød mens andre spiser kaffe og kaker. Men fra og med fredag har vi normale åpningstider, forteller Iversen.

– Noe for Cecilie

En av de besøkende var Marianne Tvedt og lille Cecilie (4 1/2 mnd.). Tvedt sier hun har savnet en til kafé i nærområdet.

–  Det er så artig at det er kommet en ny kafé. Også er det koselig å se hvordan de har ordnet det for unger her med lekerom og vugger. Fra før av har det ikke fantes noe alternativ, sier hun.

Tvedt bor til vanlig i Straumfjorden. Hun sier hun normalt er på Bios hver lørdag.

– Nå blir jeg nok å dra hit også. Særlig nå som jeg har fått Cecilie. Når hun blir større må det være noe hun kan gjøre på kaféen også. Kanskje får vi foreldrene mer tid til å prate med hverandre, sier hun.

Hun legger til at hun synes utsikten er upåklagelig.

– Ka du trur når det blir sommer. Det å sitte her og se utover sjøen blir fantastisk. Det er bra at lille Reisa får det til, smiler hun.

ÅPNET: Torsdag åpnet På Taket Kafé. Rundt femti mennesker var innom like etter åpning. Foto: Isabell Haug