- Vi så litt skumlere ut i filmen enn vi følte oss da vi spilte det inn.

Før helgen postet Endre Aabrekk (31) fra Storfjord bildet av ham selv i naziuniform på sosiale medier, med teksten "Selv om jeg var på feil side, så var det utrolig spennende å få være del av en så stor film".

Filmen det er snakk om er selvsagt Erik Poppes film "Kongens nei" som omhandler dagene rundte tyskernes invasjon i april 1940 og som har høstet femmere og seksere over det ganske land. Filmen hadde premiere før helgen.

- Innspillingen var for ett år siden, men vi fikk ikke lov å legge ut noen bilder før etter premieren, sier Aabrekk selv.

Er i filmen

Det skal godt gjøres å ha en mindre rolle enn storfjordingen hadde i filmen, men han har i alle fall ikke blitt borte i klippen.

- Nei, jeg er i filmen. Det er i et klipp med to av hovedpersonene og der vi går forbi i bakgrunnen. Vi er 10 soldater og det er vanskelig å se at det er meg, men jeg er der. Det var gøy å se på film. Man klarer ikke helt å forestille seg hvordan det blir før man ser det på lerretet, sier Aabrekk, som ikke er helt ukjent med filmkamera fra før. Han deltok også i TV2s "Farmen" i 2012.

Til tross for den korte tiden Aabrekk er med i "Kongens nei", brukte man en hel dag på å filme.

- Vi stengte av en hel bygård på Bygdøy for filmingen. Før vi innlosjert rundt 500 meter fra der vi skulle filme og da vi spaserte ned i full uniform så fikk vi mye oppmerksomhet. Eldre folk stoppet opp og det var mange folk som tok bilder og snappet oss. Det var litt morsomt, sier Aabrekk.

Storfjordingen jobber nå som sykepleier på Ullevål Universitetssykehus.

- Hvordan fikk du statistrollen?

- Jeg står registrert på nettsiden statist.no og ble plukket ut derfra. Vet ikke hvorfor. Kanskje de så etter høye og blonde skuespillere som passet som tyske soldater. Men jeg kunne vel like godt spilt norsk soldat, sier Aabrekk.

Se trailer av filmen her!

Neppe headhuntet

Endre var tilstede da førpremieren gikk av stabelen i Slottsparken onsdag kveld. Han syns filmen har blitt veldig bra.

- Det var dritstilig med førpremieren i Slottsparken, med kongefamilien til stede og allting. Filmen har blitt kjempebra. I tillegg er jeg veldig interessert i krigshistorie og spesielt 2. verdenskrig så det var en opplevelse i seg selv, sier Aabrekk, som ofte er hjemme i Tromsø.

- De filmer Baalsrud-filmen i Troms for øyeblikket. Du har ikke blitt headhuntet til en statistrolle i hjemtraktene dine?

- Det tviler jeg på. Jeg har ikke så mye å slå i bordet med i den sammenhengen, smiler Aabrekk.

NAZISOLDAT FOR ÉN DAG: Endre Aabrekk (31) syntes det var artig å få være med i en norsk storsatsing som "Kongens nei" er. Foto: Privat