Utfyllingen av det 23 mål store industriarealet i indre havn skulle egentlig vært ferdig nå. Men på grunn av at en annen entreprenør klagde inn tildelingen av kontrakten til Skjervøy-firmaet Robertsen og Slotnes, ble hele oppstarten utsatt. Først nå er det klart for å begynne jobben på Kollagerness.

– Klagen fra en av de andre entreprenørene havnet til slutt i KOFA (Klagenemnda for offentlige anskaffelser) og dermed har saken tatt lang tid. Men der ble klagen avvist som grunnløs, sier prosjektleder Terje Trætten i Skjervøy kommune.

– Heldigvis har ikke den siste utsettelsen hatt noe å si for oss, sier teknisk sjef Kjell Ove Lehne.

Robertsen og Slotnes starter opp selve fyllingsarbeidet 15. november. De tar heller ikke de fire-fem månedene med utsettelse så tungt.

– Nei, for vår del gjør det ingenting. Det betyr bare at vi har oppdrag i en ellers stille periode av året. Så det er det nesten sånn at vi skal takke de som klagde, smiler Steinar Robertsen.

År og dag siden

– Men vi var klare til å sette spaden i jorda allerede i 2010. Men av ulike årsaker så skjedde det ingenting da. Så nå var det på tide at vi kom i gang. Vi trenger sårt industriareal i Skjervøy. Det vi har hatt å tilby er bare klatter her og der, sier Kjell Ove Lehne.

– Det er år og dag siden Skjervøy opparbeidet et nytt industriområde, sier Terje Trætten.

Takknemlig jobb

Det er i hovedsak sjørettet industri kommunen ser for seg Kollagernes passer best for. Det blir ikke noen kai i første omgang, men det kan komme på sikt, ifølge Kjell Ove Lehne.

For Robertsen og Slotnes og deres 10 ansatte er det en takknemlig jobb å få et oppdrag som ligger bokstavelig talt et steinkast unna hovedkvarteret deres på Skjervøy.

– Vi har hatt flere oppdrag i Tromsø i det siste. Men det er fint å kunne få oppdrag lokalt. Og det er jo også en takknemlig jobb vinterstid å ylle nærmere 100.000 kubikkmeter med masse ut i havet. Slike oppdrag har vi erfaring med, sier Robertsen om kontrakten på rundt 8,3 millioner eksklusiv moms.

– Har en plan

Ordfører Albrigtsen sier at det foreløpig ikke er noen som står klare til å etablere seg på det nye industriområdet når det står ferdig i april.

– Nei, men vi har en plan på dette. Dette har vi jobbet lenge for å få til. Det er viktig for kommunen å kunne tilby industritomter, sier Albrigtsen.

KONTRAKT: Ørjan Albrigtsen er glad for at Skjervøy-firmaer som Steinar Robertsen er konkurransedyktige på lokale oppdrag på Skjervøy. Foto: Torbjørn O. Karlsen