Eline Torneus (29) og ti andre kvinnelige trenere er plukket ut av Norges Fotballforbund og er sikret tett oppfølging i de nærmeste årene.

«Prosjekt kvinnelige topptrenere» skal gjøre deltakerne bedre rustet for fremtidens utfordringer i elitefotballen.

Fotballforbundet har som målsetting at flere kvinnelige trenere får utvikle seg, ta høyere utdanning og være aktuell for toppjobber.

Treneren for Skjervøys A-lag havner i selskap med profiler som Melissa Wiik, Ingvild Stensland, Hege Riise, Solveig Gulbrandsen, Monica Knudsen og Trine Rønning.

Les hele saken på fotball.no.

Har stort potensiale

- Hege Riise trener Norges beste lag og er helt i toppen i dag, mens andre ikke har kommet like langt i sin utviklingsstige. Men det alle har til felles er at de har stort potensiale. Dette er trenere vi har tro på og prosjektet skal gi dem sparring og tilrettelegging slik at de hele tiden har muligheten til å ta nye steg, sier seksjonsleder for trenerutdanning i NFF, Dan Eggen, til fotball.no

Fotballforbundet har ambisjoner om å heve kompetansenivået i norsk fotball og utjevne misfordelingen mellom kvinnelige og mannlige trenere.

-Dette er et tiltak for å få den kvinnelige delen opp. Kvinnelige trener har masse å tilføre norsk fotball og forhåpentligvis får vi nå flere kompetente trenere. Vi har noen av dem, men trenger flere. Da vil vi også få en større gruppe kvinnelige trenere som er aktuelle for toppjobber, sier fagansvarlig Dag Riisnæs.

Får jevnlig oppfølging

- Hvordan blir oppfølgingen av hver enkelt trener?

- Hvert enkelt forløp i prosjektet vil tilpasses den enkelte treneren ut i fra hvor hun er og hvor langt hun er i utdanningen. Det blir oppfølging i klubbene. Hver trener får sin veileder, der det blir sparring og refleksjon på hva man gjør i sin klubb, forteller han,

Gjennomprosjektet tilbys deltakerne jevnlig oppfølging av mentor/veileder oppnevnt av NFF, individuelle programmer ut fra behov og fellessamlinger/referansesamlinger.

Det vil legges stor vekt på trenerens tre hovedområder: Ledelse, læring/formidling og fotballfag.

Norges Fotballforbund ønsker gjennom denne satsingen å stimulere til at det blir flere kvinnelige trenere i Toppserien og 1. divisjon samt for landslag og herrelag.